Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a demisionat din USR: "Nu pot gira direcția partidului"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță și-a anunțat astăzi demisia din PSD. Acesta spune că nu mai rezonează de mult timp cu direcția în care se îndreaptă partidul. 

Sunt zile tot mai grele pentru USR. După ce partidul a ajuns la un minim istoric în sondajele electorale, acum mai pierde și oameni. Europarlamentarul Nicu Ștefănuță este ultimul care și-a anunțat demisia din partid, la șase ani după ce a semnat adeziunea de intrare. 

"Punct.Trei oameni îmi sunt far. Unul, din mediul cultural, îmi spune că există o Românie a oamenilor buni, a valorilor, a educației, a bunătății, a culturii, a preocupării pentru natură, pentru oameni necăjiți, pentru copii, pentru animale, pentru viitor.Un al doilea, mi-a spus să am încredere în valori, în ceea ce fac, pentru că este nevoie și de oameni așa în politică, nu doar de pragmatici reci. Un al treilea om, un medic din Sibiu, a făcut din munca ei un templu. A renovat o secție întreagă, a strâns bani, a cumpărat zeci de aparate, a salvat prim munca ei mii de copii.Când nu mai văd direcția, mă gândesc la oameni ca ei.  Când sunt tentat să mă predau politicii ‘la fel’, mă gândesc la dezamăgirea pe care ar simți-o ei," spune Ștefănuță.

Demisie din USR. Nicu Ștefănuță: "Nu a oamenilor competenți e vocea care se aude"

 

"Am intrat în USR acum exact 6 ani, zi cu zi. Din păcate, direcția pe care o are de ani buni la vârf partidul este una pentru care eu nu pot gira. Și asta de prea multă vreme. Nu sunt pe aceeași linie. Am alte valori.Am rămas ani întregi făcând opoziție bazată pe valori, pe reguli, pe idei, nu pe oameni. Nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când VOI ne-ați ridicat în 2016, 2017 sau 2019. Noi urma să fim locțiitorii voștri. Voi, care ați înghețat pentru principii ne-ați trimis în parlamente, nu să ne fie nouă cald, ci să transmitem vocea voastră răgușită. Să dăm o formă României altfel.

Am așteptat aproape ca în Sodoma și Gomora, ca atâta timp cât mai sunt oameni buni să rămân. Și ei mai sunt cu miile. Oameni inimoși, oameni principiali, oameni competenți. Din păcate nu e a lor vocea cea ce se aude, nu e a lor puterea, al lor nu mai e decât conflictul psihologic pe care îl ridică ceea ce simt și ceea ce văd în fiecare zi. Acestor oameni le mulțumesc profund. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu și din România. Mulțumesc," este mesajul transmis de Nicu Ștefănuță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel