Europa așteaptă al patrulea val al pandemiei

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Europa încearcă să reimplementeze restricții din cauza creșterii numărului de infectări, în timp ce OMS avertizează asupra necesității de a nu relaxa măsurile pentru a evita al patrulea val. Mai multe țări ca Italia, Franța sau Germania au început deja să observe sosirea celui de-al patrulea val și au început să-și înăsprească măsurile pentru a opri progresul infecțiilor cu coronavirus.

Italia a decretat cu câteva zile în urmă zone de carantină din cauza numărului îngrijorător de infecții. La finalul săptămânii trecute au fost internate peste 20.000 de noi cazuri de covid-19, care se adaugă la cei peste 3.350.000 de infectați de la începutul pandemiei.

Franța a decis să limiteze Parisul și alte regiuni din cauza numărului foarte mare de infecții. Cifra record din 2021 de îmbolnăviri, obținută săptămâna trecută, a fost de peste 4.500 de pacienți internați, în timp ce aproape 150 au pierdut lupta cu boala.

În Germania, la rândul său, încă nu a aplicat măsuri mai stricte pentru a opri avansul covid-19, deși a detectat o creștere a cazurilor în ultimele zile, și se situează la 107 noi cazuri la 100.000 de persoane, în șapte zile

În Spania, incidența e în creștere, ajungând la 127 de cazul la 100.000 de locuitori și se așteaptă la o creștere a numărului de infectări din cauza noii tulpini britanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel