Euronews: Românii din Diaspora protestează FURIOȘI pentru că nu li s-a RESPECTAT dreptul la vot

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Euronews a dedicat un articol românilor din Diaspora care au protestat pentru că nu li s-a respectat dreptul la vot. Un articol similar a fost publicat și în Germania, în SÜDDEUTSCHE ZEITUNG.  

EURONEWS (27 mai): "Mii de români din diaspora au protestat în faţa ambasadelor şi a secţiilor de votare din Europa, duminică, după ce, deşi stătusesă la cozi lungi, nu au putut vota. Mulţimile furioase au lovit zidurile ambasadei din Haga, Olanda, după ce alegăturii au fost respinşi când secţiile s-au închis. În timp ce oamenii strigau "Vrem să votăm!" şi "Hoţii!", a fost chemată poliţia.

Au avut loc proteste similare la Bruxelles şi în anumite părţi ale Londrei, unde numeroase persoane aşteptaseră ore în şir pentru a vota atât pentru europarlamentare cât şi la referendumul naţional pe tema legilor anti-corupţie. Votul de duminică a fost primul mare test de popularitate pentru partidul PSD, aflat la guvernare, ale cărui revizuiri în domeniul judiciar şi modificări ale legislaţiei anti-corupţie au atras critici din partea Uniunii Europene şi Statelor Unite."


SÜDDEUTSCHE ZEITUNG (Germania), 27 mai – "Avalanşa cetăţenilor români din faţa centrelor de votare din Renania de Nord-Vestfalia a solicitat poliţia până la sfârşitul zilei. La Bochum organele de menţinere a ordinii au fost solicitate până seara târziu, iar la Düsseldorf poliţia a descins la centrul de votare pentru a-i calma pe alegătorii agitaţi. Poliţia a avut de lucru şi la Köln. Motivul l-a constituit un referendum care fusese organizat în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare. Românii au votat cu o majoritate covârşitoare pentru o reformare a justiţiei."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel