Europarlamentar PSD: Legile justiției, în acord cu viziunea europeană

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a declarat că modificarea Legilor Justiției reflectă dorința guvernării de a impune o legislație bună și în acord cu viziunea europeană.

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a declarat că modificarea Legilor Justiției vine în urma dialogului cu instituții precum CSM sau Comisia de la Veneția și reflectă dorința guvernării de a impune o legislație bună și în acord cu viziunea europeană.

"Prin acest OUG au fost, în primul rând, realizate toate corelațiile între cele trei acte normative privind Justiția. Acestea intră în vigoare, iar o astfel de măsură era clar necesară. Nu în ultimul rând, această OUG preia recomandări ale CSM și Comisiei de la Veneția privind legile în cauză. Preluarea acestor recomandări este o dovadă că acuzațiile la adresa coaliției de guvernare – cum că nu ar fi deschisă la dialog – au fost dezinformări. Este regretabil că și acum mai există astfel de dezinformări, deși lucrurile sunt lămurite. Realitatea este tocmai aceea că se dorește o legislație bună și în acord cu viziunea europeană – o legislație pentru o justiție puternică, dar și care apără drepturile simplilor cetățeni", a precizat Răzvan Popa.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei a fost publicată în Monitorul Oficial, marţi, la o zi după ce a fost adoptată în şedinţa de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel