Eurobarometru: 38% dintre români sunt total de acord cu trimiterea de arme în Ucraina

Elena Didila |
Data publicării:
Fotografie creată de Joseph Fuller, de la Pexels
Fotografie creată de Joseph Fuller, de la Pexels

Două treimi dintre europeni (67%) sunt în favoarea finanțării și trimiterii de echipamente militare în Ucraina.

Dar, privind datele naționale, se poate observa că media pro-arme pentru Kiev s-a deplasat în sus peste toți cetățenii țărilor cele mai apropiate de granița cu Ucraina.

75% dintre respondenți consideră că războiul arată că „avem nevoie de mai multă cooperare militară în cadrul UE”. Majoritatea europenilor, scrie crede că de la începutul războiului UE a dat dovadă de solidaritate (după 79% dintre cei intervievați), că a fost unită (63%) și rapidă (58%) în reacția sa, potrivit Today.

2. -imagine fara descriere- (eurobarometro-2.png)

Majoritatea covârșitoare a europenilor chestionați (80%) aprobă, de asemenea, sancțiuni economice împotriva Rusiei, iar 79% susțin măsuri împotriva oligarhilor ruși pentru a impune costuri economice și politice clare elitei politice ruse responsabile de invazie. Respondenții susțin în general sprijinul pentru Ucraina și poporul acesteia.

În special, peste nouă din zece respondenți (93%) aprobă sprijinul umanitar pentru populațiile afectate de război. 88% aprobă ideea de a primi oameni care fug de război în UE și 80% promovează sprijinul financiar acordat Ucrainei. 66% au fost de asemenea de acord că „Ucraina ar trebui să adere la UE atunci când va fi pregătită” și 71% cred că Ucraina face parte din familia europeană. 89% dintre respondenți simt simpatie pentru ucraineni.

Sondajul arată, de asemenea, un sprijin larg pentru acțiunile UE în domeniul energetic menite să se elibereze de dependența de combustibilii fosili ruși.

Există un consens larg cu privire la umplerea depozitelor de gaze în UE pentru a evita penuria pentru iarna viitoare (86%), cu privire la adoptarea de către UE a măsurilor de creștere a eficienței energetice a clădirilor, transporturilor și a mărfurilor (85%) și asupra faptul că războiul din Ucraina face mai urgentă investiția în energii regenerabile (84%).

90% dintre europeni sunt de acord că ar trebui luate măsuri la nivel european pentru a limita impactul creșterii prețurilor la energie asupra consumatorilor și întreprinderilor. În cele din urmă, 86% dintre respondenții europeni spun că creșterea prețurilor la

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel