Eugen Tomac: Guvernul declară război românilor plecați peste hotare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Liderul PMP, Eugen Tomac, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește scăderile bugetare. Tomac consideră că diaspora este văzută de către PSD ca o amenințare șa adresa prospertății partidului, iar rectificarea bugetară confirmă acest lucru.

"Scăderi bugetare tactice - cine e marele pierzător?

Pe lângă entitațile pe care PSD le consideră parte a unui “stat paralel”, diaspora a fost văzută constant drept o altă amenințare la adresa stabilității și prosperității partidului.

Rectificarea bugetară vine drept o confirmare a acestei realități.

Pe lângă scăderea bugetară pentru Administrația Prezidențială (mișcare deja cunoscută, aplicată și de USL pentru Presedintele Basescu), au fost vizate instituții care ofereau anumite servicii/ facilitați pentru diaspora.

Asa, premierul Dancila a decis, in spirit de sărbătoare, cu ocazia Centenarului, să reducă cu 20% bugetul destinat românilor din Diaspora și vecinătatea imediată.

Ma refer aici la bani reduși de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni - 2,355 mil lei (20%) din bugetul destinat proiectelor pentru diaspora, dar și de la Ministerul Afacerilor Externe - 31,082 mil lei (6,8 mil euro !!!), bani necesari pentru activitatea optima a consulatelor din Uniunea Europeană.

Cea mai mare reducere de buget a fost gândită cu dedicație pentru Ministerul Cercetarii și Inovării - 122 mil lei (26 mil euro). Ghiciți ce? Cei mai mulți beneficiari ai proiectelor finanțate de minister sunt cercetători români de succes din întreaga lume, parte a diasporei, care, in mod cert, vor fi afectați de aceasta reducere.

Pentru a nu fi asociate aceste măsuri cu nervii produși recent de plăcuța cu mesaj dedicată PSD, adoptarea rectificării bugetului a fost amânată după data de 10 august, când revin guvernanții din concediu.

Amânarea nu reprezintă, însă, decât o alta ipocrizie cu care ne-am obișnuit. Guvernul PSD a declarat război celor aproximativ 4 milioane de cetățeni români din strainatate, reducând din banii care pot sprijini la schimbarea reală a imaginii țării peste hotare!", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel