„Este o infracțiune să nu vaccinezi badantele“. Lider din Italia, responsabil de planul de vaccinare, cerere urgentă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Generalul Francesco Paolo Figliuolo, comisar special însărcinat cu urgenţa sanitară din Italia, a recunoscut importanța vaccinării persoanelor care au grijă de persoanele cu dizabilități. „Părinții, tutorii și îngrijitorii trebuie să fie vaccinați. Este o infracțiune să nu vaccinezi badantele. Ar fi penal să nu o facem”, a declarat comisarul special însărcinat cu urgenţa sanitară din Italia.

„În sfârșit, îngrijitoarele sunt considerate categoriile prioritare. Am cerut acest lucru de luni de zile”, subliniază  Lorenzo Gasparrini, secretarul general al Domina (Asociația Națională a Familiilor Angajatori Domestici). „Vaccinarea tuturor lucrătorilor casnici care au grijă de persoanele în vârstă înseamnă și protejarea lor”, continuă Gasparrini, citat de stranieriinitalia.it.

În Italia, sunt peste 407 mii de îngrijitori casnici și badante iar numărul lor este în creștere (+ 11,5% din 2012). Datele statistice ale acestui sector au fost prezentate în Raportul anual 2020 privind munca casnică, publicat în Observatorul Național DOMINA.

Majoritatea îngrijitorilor casnici  sunt femei (92,2%), din care cetățeni străini -  302 mii, cetățeni italienii - 105 mii. Dintre acestea, 37% este concentrate în doar trei regiuni, Lombardia, Emilia-Romagna și Toscana. În provinciia Milano muncesc 32 mii, iar în  Roma - 30 mii. „Pentru o vaccinare rapidă a lucrătorilor casnici, obiectivul pe termen scurt în țara noastră este de a administra 500 de mii de doze pe zi”, a spus Gasparrini.

 

20.396 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, înn 24 de ore

 

În ultimele 24 de ore, în Italia au fost raportate 20.396 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Potrivit buletinului din 16 martie, publicat de Ministerul Sănătății, în ultima zi au fost efectuate 369.375 de teste. Rata de pozitivitate este de 5,5% (-3,0%). 

De asemenea, au decedat 502 persoane (ieri au fost 354), numărul total de deceselor de la începutul pandemiei ajungând la 103.001. Potrivit buletinului de astăzi, 16 martie, publicat de Ministerul Sănătății, în Italia au fost înregistrate 20.396 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (15.267 au fost diagnosticate ieri). În ultima zi, au fost efectuate 369.375 de teste.

De la începutul epidemiei de coronavirus, au fost înregistrate 3.258.770 de infecții cu noul coronavirus în Italia. În ultima zi s-au vindecat  14.116 de persoane (în total 2.619.654 de la începutul pandemiei). Regiunea cu cel mai mare număr de infecții zilnice este Lombardia. Până la ora actuală au fost vaccinate 6.883.378 de persoane, în timp ce 2.070.825 de persoane au primit ambele doze și, prin urmare, au fost complet vaccinate.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel