"Atenție la ȚEPE! Mii de anunțuri înșelătoare pentru românii din Diaspora"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Avertisment important din partea lui Erich Mocanu, de la asociația AEBS. Românii care își caută un loc de muncă în străinătate, în pericol de a fi păcăliți.

Erich Mocanu, fondatorul Asociației AEBS, transmite un mesaj foarte important românilor care își caută un loc de muncă în străinătate. Pentru a vă feri de eventualele țepe, trebuie să parcurgeți cu atenție anunțurile postate pe site-urile de profil sau rețelele de socializare.

Iată mesajul lui Erich Mocanu:

"Sunt sute de anunuri in presa online si pe paginile de socializare cum e Facebook, in care se cauta ingrijitori de batrani in Austria si Germania.

95 la suta dintre Agentiile de intermediere, indiferent ca sunt din Austria sau Romania, ele sunt asa numitele Firme Tepare pentru ca nu-i informeaza corect pe cei ce isi cauta locuri de munca.

In anunturi se scrie de Salariu si Asigurari Sociale, dar in realitate nu exista nici una si nici alta.

Atentie mare la asemenea agentii. Nu veti fi angajati ci vi se deschide un PFA. Asta inseamna ca deveniti persoana fizica autorizata in Austria si trebuie sa platiti la casa de pensie SVA aproximativ 175 euro lunar. Doar daca anuntati la camera de coment ca suspendati activitatea PFA-ului, atunci nu se plateste asigurare la SVA. In plus, sunteti obligati sa platiti o cotizatie la camera de comert WKO o suma ce difera in functie de regiune. Iar la sfarsitul anului, trebuie sa va faceti contabilitatea firmei si sa o anuntati la Finantele Austriece.

Ce e de retinut este ca sunteti obligati ca venitul din strainatate sa il anuntati si la ANAF-ul din localitatea unde locuiti in Romania. In plus, atentie mare la comisioane. Ganditi-va bine si cititi bine contractul intre voi si agentie dar si intre dumneavoastra si familie sau pacient.

Si încă ceva important. O agentie serioasa, la reclame si anunțuri își expune Numele firmei, Adresa, nr. de telefon si email.

Pentru mai multe informatii, organizatia AEBS va sta la dispozitie prin facebook sau la telefon: 0736041440 (valabil si pe Whatsapp)", este mesajul lui Erich Mocanu, fondatorul Asociației AEBS. 

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel