Emma Răducanu are puține șanse să joace la Wimbledon, spun medicii specialiști

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Emma Răducanu are puține șanse să joace la Wimbledon, spun medicii specialiști
Emma Răducanu are puține șanse să joace la Wimbledon, spun medicii specialiști

Emma Răducanu a fost nevoită să se retragă marți din meciul de la Nottingham Open cu Viktorija Golubic, din cauza unei probleme de sănătate. Este puțin probabil ca ea să revină la timp după accidentare pentru a concura la Wimbledon, spun medici citați de publicația britanică Daily Telegraph.

Potrivit doctorului Ralph Rogers, dacă a suferit o „întindere abdominală acută” nu va avea timpul necesar pentru a se recupera integral până la turneul ce începe la sfârșitul acestei luni.

 

Jucătoarea de 19 ani nu va reuși să se pregătească pentru Wimbledon

 

Emma Răducanu se întorcea la turneul unde și-a făcut debutul în circuitul WTA în urmă cu doar un an, înainte de ascensiunea ei fulminantă din Statele Unite.

Însă, campioana în exercițiu de la US Open, nu va reuși să se pregătească pentru Wimbledon, după ce a fost nevoită să se retragă la jumătatea meciului cu Viktorija Golubic. Răducanu a declarat după meci că a fost „o accidentare absolut ciudată".

„Nu pot să-mi pun un diagnostic", a adăugat Răducanu. „O să mă duc la un control". Este a doua oară într-o lună când Răducanu este nevoită să se retragă la jumătatea unui meci din cauza unei accidentări.

Acum s-au ridicat întrebări dacă va fi suficient de aptă pentru a-și face apariția la Wimbledon pentru a doua oară, peste doar câteva săptămâni.

Dr. Rogers, consultant în ortopedie regenerativă și medicină sportivă și fost medic al primei echipe de la Chelsea Football Club, a declarat pentru Daily Telegraph: „Singurul lucru la care mă pot gândi, nevăzând-o, este că este un fel de întindere abdominală, o întindere acută. Pentru că așa se întâmplă aceste lucruri".

 

Medicul care se ocupă de Răducanu a explicat că întinderea nu prea îi permite să joace

 

Când a fost întrebat dacă, în opinia sa, Răducanu va fi, prin urmare, aptă să joace la Wimbledon, doctorul Rogers a adăugat: „Puțin probabil dacă este vorba de acest tip de accidentare. Dacă este vorba de acest tip de întindere, cel mai probabil nu i-ar permite să joace sau nu i-ar permite să joace eficient."

El a adăugat: „Există un lucru numit „principiul Iceberg", la care mă refer foarte des când vorbesc cu pacienții mei. Și ceea ce se întâmplă este că, dacă te uiți la vârful aisbergului, chiar în afara apei, este ca și cum ar fi: „Mă simt minunat”.

Dacă cineva se accidentează, după 10 zile sau mai știu eu ce, spune: „Mă simt minunat”. Dar ceea ce se întâmplă este că, dedesubt, corpul încă se vindecă. Și în acest timp, încă nu te-ai refăcut, încă nu ai jucat cele patru-șase ore de tenis, încă nu ai lovit mingea. Așadar, cât de eficient vei fi?"

Răducanu a devenit un nume cunoscut la Wimbledon anul trecut, când a ajuns până în a doua săptămână a turneului de Grand Slam.

Adolescenta a câștigat în două seturi împotriva lui Ajla Tomljanovic, Marketa Vondrousova și Sorana Cirstea înainte de a o înfrunta pe Vitalia Diatchenko în turul al patrulea. În ciuda faptului că a făcut un prim set bun, Răducanu a fost nevoită atunci să se retragă din meci, după ce a avut dificultăți de respirație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel