Emilia Șercan a dezvăluit mesajul de amenințare pe care l-a primit de la foștii șefi de la Academia de Poliție: „Vrei să ajungi ca Elodia?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

„Vrei să ajungi ca Elodia?” Este amenințarea pe care a primit-o jurnalista Emilia Șercan, după ce a descoperit în 2019 că fostul șef al Academiei de Poliție a plagiat în lucrarea de doctorat. Ea a decis să facă public mesajul în ziua în care fostul rector și fostul prorector al Academiei au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare.

Emilia Șercan a primit mesajul de amenințare în luna aprilie a anului 2019, după ce a scris despre plagiatul rectorului de atunci al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”: „Vrei să ajungi ca Elodia? O să îți tăiem picioarele și mâinile”. Așa sună mesajul pe care jurnalista l-a primit și pe care l-a publicat pentru prima oară, relatează Observator.

Jurnalista susține faptul că foștii șefi ai Academiei au primit o pedeapsă mult prea blândă, comparativ cu fapta săvârșită. Șercan și-a făcut un renume din anchetele privind plagiatele înalților demnitari. Printre aceștia se numără și premierul Nicolae Ciucă, despre care aceasta a spus că a plagiat în teza de doctorat. Foștii șefi ai Academiei de Poliție au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare și, de asemenea, trebuie să plătească daune morale în valoare de 80.000 de lei.

Textul de ameninţare pe care Emilia Şercan l-a primit este următorul:  „Trimitem acest mesaj cu scopul de a preveni ce va urma, totul depinde de tine. Opreşte toate activităţile pe care le ai în desfăşure...dacă nu vrei să urmeze calvarul. Vrei să ajungi ca Elodia? O să îţi tăiem picioarele şi mâinile”.

 

Condamnări definitive

 

„Am spus că în ziua în care se va pronunţa sentinţa definitivă în dosarul ameninţării mele cu moartea din 2019, ameninţare primită după ce am scris despre plagiatul rectorului de atunci de la Academia de Poliţie, dar şi despre impostura generalizată din acea instituţie, voi face public conţinutul mesajului primit pe 15 aprilie 2019”, a afirmat jurnalista. 

Fostul rector al Academiei de Poliţie Adrian Iacob şi fostul prorector Petrică-Mihail Marcoci au fost condamnaţi definitiv, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru ameniţările cu moartea la adresa Emiliei Şercan. 

 

Vezi și

 

Emilia Şercan, dezvăluiri: „A venit cineva să îmi ceară să mă opresc. Ştia cine stă în casa mea”

 

Emilia Şercan a dezvăluit faptul că a i s-a cerut anterior să nu scrie nimic despre teza de doctorat a chestorului Cătălin Ioniţă. Jurnalista susţine că persoana care a venit la ea ştia lucruri personale despre familia ei, semn că a fost filată.

„Chiar înainte să merg să văd teza de doctorat la Academia de Poliţie, a trebuit să depun cerere, că aşa e procedura, să văd teza de doctorat a domnulului Ioniţă, asta se întampla pe 17 decembrie 2018, deci cu o zi înainte, pe 16, am fost căutată de o persoană care m-a rugat să nu scriu despre dl Ioniţă pentru că e un băiat bun, iar persoana respectivă m-a întrebat ulterior dacă mai locuieşte la mine o rudă de-a mea, care de nici 2-3 săptămâni locuia la mine, ceea ce mi s-a părut inadmisibil.

Am zis că nu se poate să ajung să fiu urmărită, cine stă la mine, ce se întâmplă cu viaţa mea. În condiţiile în care informaţia era cunoscută doar de familia mea şi de două prietene care nu aveau legătură cu acea persoană. În condiţiile în care ulterior am fost ameninţată, deja povestea respectivă nu mi se mai pare o întâlmplare”, a declarat Emilia Şercan, la Realitatea TV.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel