Elveția. Trei românce și un român, arestați după ce au comis jafuri pe bandă rulantă. Cei patru au pus mâna pe 20.000 de franci

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Elveția. Trei românce și un român, arestați după ce au comis jafuri pe bandă rulantă
Elveția. Trei românce și un român, arestați după ce au comis jafuri pe bandă rulantă

Un control de rutină al poliției a făcut posibilă arestarea a patru români, inclusiv trei femei, autorii jafurilor din buzunare în regiunea Lacul celor trei patru cantoane din Elveția.  O anchetă penală a fost deschisă de procurorul din Fribourg.

Faptele datează din 9 decembrie 2020, a declarat, vineri, Poliția din Fribourg. În timpul unui control în sectorul Broye, agenții au identificat patru persoane de origine română, dintre care trei femei și un bărbat. Cei patru se aflau într-un vehicul suspect, care se deplasa de la Avenches (VD) spre Domdidier (FR).

În timpul verificărilor mai amănunțite, polițiștii au constatat că cei patru suspecți sunt căutați pentru comiterea mai multor jafuri din buzunare în cantoanele Vaud și Fribourg. Cei patru infractori sunt cetățeni români: trei femei, cu vârste cuprinse între 25 și 37 de ani, și un bărbat, de 28 de ani, scrie rfj.ch. Cetățenii români au comis în jur de 40 de infracțiuni, în decurs de zece zile, punând mâna pe o pradă de 20.000 de franci. Jafurile au fost comise în cantoanele Berna, Fribourg, Neuchâtel și Vaud, precum și în Franța. 

Indivizii acționau în perechi și atacau, în general, persoanele în vârstă, de la care sustrăgeau portofelele. Uneori retrăgeau bani de la bancomate sau făceau cumpărături, folosind cardurile bancare furate. Presupușii făptași au fost denunțați Parchetului din Cantonul Fribourg pentru furt, utilizarea frauduloasă a unui computer, precum și încălcarea Legii federale privind cetățenii străini și integrarea. Cei patru se află acum în arest preventiv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel