Elon Musk va concedia jumătate din angajații Twitter din toată lumea 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Elon Musk va concedia jumătate din angajații Twitter care operează la nivel mondial. 

Compania Twitter şi-a anunţat angajaţii că, începând de vineri, vor afla dacă îşi vor păstra locurile de muncă. Un e-mail transmis angajaţilor avertizează că gigantul de media sociale trebuie să treacă prin "procesul dificil al reducerii forţei sale de muncă, la nivel global".

Twitter întâmpină dificultăţi în realizarea profiturilor, iar o modalitate de a soluţiona această problemă este prin reducerea numărului de salarii. Există speculaţii conform cărora aproape jumătate dintre cei 8.000 de angajaţi ai Twitter ar putea fi concediaţi. Accesul la sediile Twitter a fost limitat, pentru a garanta "securitatea sistemelor companiei şi ale datelor", relatează Rador. 

Elon Musk schimbă radical regulile Twitter. Utilizatorii cu bifă vor fi taxați cu 8 dolari pe lună 

 

Noul proprietar al Twitter Elon Musk a anunţat marţi într-un mesaj pe platformă viitoarea lansare a unui abonament de 8 dolari pe lună pentru utilizatorii care vor să-şi certifice autenticitatea contului şi să fie mai puţini expuşi la publicitate, relatează AFP.

În prezent, doar unele profiluri pot solicita "badge-ul" albastru, bifa care semnalează autenticitatea contului, mai ales guvernele, companiile, personalităţile politice, culturale sau sportive, şi o pot pierde dacă nu respectă regulile platformei.

Musk a mai indicat că abonaţii vor avea şi alte avantaje - ca afişarea prioritară a mesajelor, postarea de mesaje video şi audio mai lungi şi expunerea la "de două ori mai puţină publicitate".

Preţul abonamentului urmează a fi ajustat în funcţie de ţară.

Elon Musk a insistat de la bun început că schimbările preconizate urmăresc să susţină funcţionarea Twitter ca "loc public" esenţial pentru democraţie şi să "ajute omenirea", rentabilitatea nefiind o prioritate.

 

Conturile suspendate vor fi restabilite după o "pauză de câteva săptămâni"

 

Elon Musk, noul proprietar al Twitter, a declarat miercuri că acele conturi care au fost suspendate de reţeaua socială nu vor fi restabilite decât după "câteva săptămâni", o decizie semnificativă luată cu câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din Statele Unite, relatează AFP.

La alegerile din 8 noiembrie, americanii vor reînnoi toate mandatele din Camera Reprezentanţilor şi o treime din Senat. De asemenea, sunt în joc o serie întreagă de posturi de guvernatori şi aleşi locali.

"Twitter nu va permite nimănui care a fost îndepărtat de pe platformă pentru încălcarea regulilor sale să revină până când nu vom avea un proces clar pentru a face acest lucru, care va dura cel puţin încă câteva săptămâni", a scris miliardarul pe Twitter.

El a reamintit planul său de a forma un consiliu de moderare a conţinutului, format din "reprezentanţi cu opinii foarte diferite, care va include cu siguranţă comunitatea pentru drepturile civile şi grupuri care se confruntă cu violenţa motivată de ură".

În urma deciziei lui Elon Musk, fostul preşedinte american Donald Trump nu va reveni pe Twitter până la alegerile de la jumătatea mandatului de marţea viitoare.

Trump a fost înlăturat de pe platforma socială la scurt timp după ce Capitoliul a fost luat cu asalt în ianuarie 2021, fiind acuzat că şi-a incitat susţinătorii la violenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel