Elon Musk își mărește averea cu 11 miliarde de dolari în două zile... Își va recăpăta titlul pierdut?

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Elon Musk și Grimes au fost obligați prin lege să schimbe numele fiului lor / Sursa foto: bbci.co.uk
Elon Musk și Grimes au fost obligați prin lege să schimbe numele fiului lor / Sursa foto: bbci.co.uk

Averea lui Elon Musk a crescut cu aproape 11 miliarde de dolari de când acesta a luat atitudine în fața unui tribunal civil în legătură cu tweet-ul său "finanțare asigurată".

Potrivit Bloomberg Billionaire's Index, averea netă a directorului general al Tesla și SpaceX a crescut cu aproximativ 10,6 miliarde de dolari, ajungând la 145,2 miliarde de dolari, de când a depus mărturie în instanță, vineri. Aceasta marchează cea mai mare creștere de două zile din noiembrie încoace.

 

Musk a fost dat în judecată de acționarii Tesla

 

Musk este dat în judecată de acționarii Tesla după ce a scris pe Twitter că avea "finanțarea asigurată" pentru a privatiza Tesla la 420 de dolari pe acțiune în 2018. Cu toate acestea, tranzacția nu s-a realizat niciodată, iar investitorii îl dau în judecată pe Musk pentru daune de miliarde de dolari.

În instanță, miliardarul și-a apărat tweet-ul, spunând că nu a fost o glumă, deoarece credea că are finanțarea asigurată de la Fondul de investiții din Arabia Saudită. El chiar a dat vina pe un investitor important din Arabia Saudită pentru că ulterior a "dat înapoi" și s-a "acoperit la fund" pentru a scăpa de afacere.

Musk a declarat, de asemenea, în fața instanței că, atunci când a postat celebrul tweet, conta să vândă acțiunile SpaceX pentru a privatiza Tesla. "Numai acțiunile SpaceX însemnau "finanțare asigurată" prin ele însele", a spus el conform anews.

 

Elon Musk a pierdut 200 de miliarde de dolari din averea sa netă în 2022 

 

Câștigul de avere al guru-ului tehnologic aproape că compensează pierderea de 13 miliarde de dolari suferită de Musk până acum în 2023. Anul trecut, el a devenit prima și singura persoană din istorie care a pierdut 200 de miliarde de dolari din averea sa netă.

O mare parte din averea lui Musk este legată de acțiunile Tesla. Dar acțiunile producătorului auto au avut un an 2022 dificil, scăzând cu aproape 70%, deoarece investitorii au pus la îndoială angajamentul lui Musk față de Tesla după preluarea de către Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari. Averea sa netă a scăzut acum cu aproximativ 195 de miliarde de dolari de la vârful său, potrivit Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel