Elevii germani, încurajați la școală să doneze cadouri pentru cei români: "E mare sărăcie în România!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cadourile strânse de elevii germani pentru copiii români (Foto: Sophie Schams pentru wn.de)
Cadourile strânse de elevii germani pentru copiii români (Foto: Sophie Schams pentru wn.de)

Sărăcia din România a crescut din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că în multe familii și case de copii nici nu se pune problema de cadouri de Crăciun, spun responsabilii unei campanii de ajutorare. În cadrul acțiunii, elevii germani sunt încurajați să doneze diverse lucruri care apoi sunt trimise în România. 

Încă o dată, Liceul Maria Sibylla Merian din localitatea Telgte, un oraș din landul Renania de Nord - Westfalia, a participat la campania "Micul Prinț". în cadrul acestei campanii, mii de colete pentru copiii români sunt ridicate și transportate în țară, pentru a le oferi astfel puțină bucurie de Crăciun.

Potrivit presei locale, în urma acțiunii organizată la liceul menționat s-au adunat exact 131 de pachete.

Reprezentanții asociației care se ocupă de proiect au subliniat că ajutorul este necesar: Sărăcia în România a devenit și mai mare din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât cadourile de Crăciun sunt un lux în multe familii și case de copii.

Ce donează liceeni germani

 

Christiane Conze, profesoară la Gimnaziul Telgter, împreună cu ajutoare din cadrul consiliului elevilor, s-au organizat și au ridicat coletele în pauze.

Potrivit instrucțiunilor primite de copii, fiecare pachet trebuie să conțină un mic articol de îmbrăcăminte precum o pălărie, o eșarfă sau altele asemenea, dulciuri neperisabile de tot felul și o jucărie. Totodată, cadourile trebuie împachetate. În plus, cadourile trebuiau marcate cu cuvintele "băiat" sau "fată" și cu specificarea vârstei "unu până la șase ani" sau "șase până la 15 ani".

Coletele au fost ridicate de Janne Schneider, care lucrează pentru campania „Micul Prinț”, și aduse la Warendorf. De acolo, un total de aproximativ 10.000 de colete sunt transportate în România cu trei camioane.

Românii, cei mai supuşi riscului de sărăcie în UE. Îi depășim pe vecinii bulgari

 

Populația din România este cea mai expusă riscului de sărăcie dintre toate țările Uniunii Europene. Îi depășim pe vecinii bulgari, în topul clasamentului mai figurând Grecia și Spania. 

Peste un sfert din populaţie era supusă anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială în patru state membre ale Uniunii Europene: România (35,8%), Bulgaria (33,6%), Grecia (27,5%) şi Spania (27%), arată datele prezentate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În contrast, cea mai scăzută pondere a persoanelor supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială se înregistra anul trecut în Cehia (11,5%), Slovacia (13,8%), Slovenia (14,3%), Olanda (15,8%) şi Finlanda (15,9%).

În 2020, erau în Uniunea Europeană 96,5 milioane de persoane supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, reprezentând 21,9% din populaţie.

Anul trecut erau în UE 75,3 milioane de persoane supuse riscului de sărăcie, 27,6 milioane de persoane se confruntau cu lipsuri materiale grave şi erau defavorizate din punct de vedere social, iar 27,1 milioane de persoane locuiau în gospodării cu intensitate de lucru scăzută.

În rândul celor 96,5 milioane de persoane din UE supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, aproximativ 5,9 milioane (1,3% din totalul populaţiei) locuiau în gospodării care se confruntau simultan cu toate cele trei riscuri de sărăcie şi excluziune socială (riscul sărăciei, lipsuri materiale grave şi defavorizate din punct de vedere social şi locuiau în gospodării cu intensitate de lucru foarte scăzută).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel