Șeful Consiliului Investitorilor Străini pune TUNURILE pe GUVERN

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele Consiliului Investitorilor Străini, Franz Weiler, taxează dur guvernul Dăncilă. Acesta spune că măsurile adoptate peste noapte au efecte devastatoare pentru mediul economic. În plus, Weiler atrage atenția și asupra justiției și independenței BNR.

”La fel ca în cazul taxării băncilor, regularizării Pilonului II de pensii, plafonării preţului gazelor – toate acestea au fost măsuri apărute peste noapte – iar asta este toxic pentru planificarea pe termen lung, şi asta îi îngrijorează pe investitori, în general.

Dacă mediul legislativ devine tot mai impredictibil, schimbările fiscale au loc de multe ori peste noapte, atunci decizia de a investi este fie amânată, fie este făcută într-un alt mediu de afaceri.

Orice mediu de afaceri depinde şi de existenţa unui sistem de justiţie predictibil şi de încredere. Există informații care ridică nişte îngrijorări

Multe afaceri au fost afectate, nu doar de către această ordonanţă de urgenţă, ci de seria de OUG care au destabilizat încrederea în dezvoltarea predictibilă a economiei”, a declarat Wilwe, pentru G4Media.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel