Efectele EȘECULUI moțiunii de cenzură asupra alegerilor: "S-a văzut haosul care este în PSD"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Eșecul moțiunii de cenzură va avea efecte asupra următoarelor alegeri, susțin liderii partidelor parlamentare. Excepție fac social-democrații, care sunt de părere că rezultatul electoral nu va fi influențat de faptul că moțiunea nu a putut fi dezbătută și votată din cauza lipsei cvorumului.  

„Eu cred că asta este un punct adăugat PNL. Nu a arătat altceva decât haosul care este în PSD, faptul că nu există niciun fel de disciplină organizatorică, faptul că ierarhia a fost înșurubată acolo fără acordul unei părți însemnate din PSD. Arată, în special pentru electorat, că nu se poate baza pe un partid bazat pe degringoladă. Oamenii au tendința de a se duce către zone sigure. Cred că ăsta va fi efectul eșecului așa-zisei moțiuni”, spune senatorul PNL Viorel Badea, potrivit Mediafax.

Poziția parlamentarului liberal este contrazisă de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Nu cred că va avea un efect. Din păcate, se va continua pe aceeași linie de guvernare proastă pe care o face PNL acum”, este replica lui Grindeanu.

Diametral opus, deputatul USR Bogdan Rodeanu susține că eșecul moțiunii de cenzură reprezintă semnalul că „epoca de aur a PSD se stinge”.

„Nici PSD nu mai crede în PSD. PSD a început să-și piardă credibilitatea și acest lucru se va vedea în etapa următoare, la alegerile locale. Nici parlamentarii PSD nu mai cred în PSD, nici oamenii nu mai cred în PSD. Nu mai cred în soluțiile pe care le expun. Nu mai e de ajuns nici asfaltul, dar nici PNDL pentru a amăgi electoratul pentru a putea obține voturi o dată la patru ani. Epoca de aur a PSD se stinge”, a spus vicepreședintele Camerei Deputaților, Bogdan Rodeanu (USR).

Mai rezervat, președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, opinează că rezultatul alegerilor nu va fi foarte mult influențat de faptul că social-democrații nu au putut mobiliza parlamentarii la ședința de luni a Legislativului.

"În mod clar nu schimbă foarte mult rezultatul alegerilor, dar PSD, fiind într-o zonă de degringoladă internă și neavând un mesaj foarte limpede pentru electoratul său, acest mesaj se adaugă în coșul neputinței lor”, apreciază Tomac.

Moțiunea de cenzură depusă de 205 parlamentari PSD nu a putut fi dezbătută şi votată luni din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenţi doar 226 de senatori şi deputaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel