Efectele atacului din Germania. Locuitorii din Volkmarsen, în stare de şoc

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Locuitorii din orăşelul german Volkmarsen, şocaţi de un incident în care un şofer a intrat în plin cu maşina în participanţii la un carnaval rănind zeci de persoane, se întrebau marţi dacă autorul atacului are o problemă psihică sau a fost orbit de ură, relatează Reuters.

Întrebarea care era marţi în minţile tuturor era următoarea: de ce unul dintre ei şi-ar transforma maşina într-o armă şi ar îndrepta-o împotriva bărbaţilor, femeilor şi copiilor care participau la o paradă festivă. Nimeni nu pare să aibă un răspuns, comentează agenţia britanică de ştiri.

"Tot ce ştiu este că locuia într-o casă mare împreună cu sora lui, nu departe de gară. Familia a cumpărat-o cu câţiva ani în urmă", a spus o femeie care are o florărie în oraş.

"Are şi rude care locuiesc pe strada asta. Nu am idee ce s-a întâmplat. Este un miracol că nimeni nu a fost ucis", a adăugat ea, sub protecţia anonimatului.

 

Locuitorii, în stare de şoc



Când locuitorii din Volkmarsen au ieşit din case a doua zi după incident, doar o platformă cu personaje din "Strada Sesam" abandonată în parcare şi baloanele colorate împrăştiate pe aleile medievale mai rămăseseră din carnaval.

Maşini de poliţie erau parcate în faţa a două clădiri care au fost percheziţionate de unităţile speciale. Un poliţist care păzea una dintre clădiri a spus că rude ale suspectului locuiesc într-un apartament în acea clădire. "Nu pot spune mai mult", a afirmat el.

La circa un kilometru mai la sud, o maşină de poliţie a blocat un drum de pământ care duce la mai multe case cu terase, dintre care unele par abandonate. Într-una dintre acestea, spun mai mulţi localnici, ar fi trăit cel care a intrat cu maşina în mulţime.

"Nu ştiu nimic despre el sau despre familia lui. Trebuie să fi avut probleme grave. Cu familia sau cu vreo iubită", a spus Rainer Bellmann, un localnic din Volkmarsen în vârstă de 58 de ani, care stătea pe terasa casei cale la două străzi distanţă de locuinţa suspectului.

"Trebuie să fii nebun sau orbit de ură să faci aşa ceva", a adăugat el.

 

Festivităţi anulate în urma atacului



Anchetatorul speră să afle motivaţia suspectului în vârstă de 29 de ani, care a fost reţinut luni, la locul incidentului, dar a suferit răni care au făcut să fie imposibil să fie interogat în aceeaşi zi.

Multe magazine de pe strada pietruită care străbate oraşul au rămas închise marţi. O paradă care ar fi trebuit să aibă loc în cursul după-amiezii a fost înlocuită cu o slujbă de seară la biserica locală.

"Voiam să duc copiii la parada de ieri, dar am decis până la urmă să renunţ pentru că prognoza meteo era că va ploua", a declarat Marrianne Dechant, de 67 de ani, care le arăta celor trei nepoţi desenele cu Big Bird, Grover şi Monster de pe platforma abandonată dedicată "Sesame Street".

"Dar la anul vin. Indiferent dacă plouă sau nu", a mai spus ea.

Autorităţile au sporit măsurile de securitate la unele festivităţi de carnaval din ţară după incidentul de luni soldat cu circa 60 de răniţi, între care 18 copii. Alte astfel de manifestări au fost anulate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel