Echipa României, accident în Muntenegru. MAE, informații oficiale

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că nu au existat solicitări de asistenţă consulară în urma accidentului produs în Muntenegru, în care a fost implicat autocarul care transporta loturile de juniori Under18 masculin şi feminin ale României la handbal pe plajă.

Autocarul a fost implicat, luni după-amiază, într-un accident rutier în Muntenegru, iar preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a anunţat că toţi pasagerii sunt în afara oricărui pericol.

Potrivit MAE, Ambasada României la Podgorica urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul produs în Muntenegru.

"Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la situaţia persoanelor afectate. În acest scop, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei se deplasează către locul accidentului", arată ministerul.

MAE precizează că ambasada nu a fost notificată de către autorităţile locale în legătură cu producerea accidentului, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară.

Un alt autocar a plecat spre Muntenegru 

Ambasada României la Podgorica monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a precizat că un alt autocar al FRH a plecat spre Muntenegru pentru a-i aduce în ţară pe componenţii celor două loturi de juniori. "Un autocar din România deja a plecat spre ei pentru a-i aduce mâine acasă. Am fost plăcut impresionat de ajutorul oferit de domnul Mircea Duşa şi de domnul ambasador Ferdinand Nagy. De altfel, domnul ambasador este deja pe drum spre cei implicaţi în accident. Mulţumim! O să informăm opinia publică în momentul în care ai noştri vor ajunge acasă", a afirmat Alexandru Dedu.

Echipele naţionale Under 18 ale României la handbal pe plajă masculin şi feminin au participat în perioada 29 iunie - 1 iulie la Campionatul European găzduit de localitatea Ulcinj din Muntenegru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel