DW: România s-a transformat într-un rai al penalilor POLITICI, al BORFAȘILOR şi CRIMINALILOR

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Deutsche Welle scrie că "Incredibil. Şi strigător la cer. Tudorel Toader n-a demisionat din funcţie nici după abominabila crimă din Mediaş, comisă de un ins eliberat prematur pe baza unei schimbări legislative girate de ministrul de justiţie.De ce a trebuit să moară un tânăr de 25 de ani, ucis la Mediaş de un recidivist? Din cauza cleptocraţiei reprezentate de Tudorel Toader."

"Incredibil. Şi strigător la cer. Tudorel Toader n-a demisionat din funcţie nici după abominabila crimă din Mediaş, comisă de un ins eliberat prematur pe baza unei schimbări legislative girate de ministrul de justiţie.De ce a trebuit să moară un tânăr de 25 de ani, ucis la Mediaş de un recidivist? Din cauza cleptocraţiei reprezentate de Tudorel Toader.

Şi să le uşureze viaţa răufăcătorilor. Astfel, sub Toader şi mai-marii lui, România s-a transformat într-un rai al penalilor politici, al borfaşilor şi criminalilor. Profitând de eliberarea sa prematură din închisoarea la care fusese condamnat pentru tentative de omor de-o extremă brutalitate, unul dintre ei, pe nume Marius Rusu, a ucis din nou, cu aceeaşi brutalitate ieşită din comun.

Cine e de vină pentru sângele pe care l-a vărsat la Mediaş?  Bătăuşul criminal fusese scos înainte de termen din închisoare, împreună cu peste zece mii de alţi infractori, din care numeroşi asasini şi violatori, în baza unei legi menite chipurile să degreveze penitenciarele.

Pentru această schimbare legislativă sângeroasă, răspunderea nu doar morală, ci şi politică, o poartă cineva. Nu e greu de identificat cine.

În cauză sunt mai-marii regimului Dragnea, între care ministrul Justiţiei, care, ce neruşinare, se disculpă prin sofismul potrivit căruia proiectul legii 167 din 2017 privind recursul compensatoriu a fost iniţiat sub executivul precedent. De parcă n-ar conta cine a validat efectiv această lege strâmbă.

Şi de parcă executivul precedent n-ar fi fost susţinut de aceeaşi majoritate pesedistă. Tudorel Toader şi mai-marii regimului Dragnea sunt de vină, pentru că în mandatul lor şi sub presiunea ori autoritatea lor, parlamentul a adoptat legea cu pricina în pofida avertismentelor pe bună dreptate alarmate şi repetate ale experţilor, ale societăţii civile, ale presei care nu minte.", scrie Petre Iancu pentru Deutsche Wellw.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel