După Bianca Andreescu, o altă ROMÂNCĂ va reprezenta Canada: „Am decis să rămân aici! E cu totul și cu totul alt nivel”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook Diana Belbiță
Sursa foto: Facebook Diana Belbiță

Bianca Andreescu face senzație în tenis, însă reprezintă Canda, acolo unde s-au stabilit părinții săi. Între timp, românca Diana Belbiță a decis să evolueze sub steagul Canadei și va evolua în luptele în cușcă, dar nu oriunde, ci în cea mai tare promoție din lume, UFC.

Culmea e că „prințesa războinică”, în vârstă de 23 de ani, a suferit o înfrângere în UFC, chiar la debut, iar ceea ce a supărat-o cel mai mult a fost valul de critici din România după acel meci. Acela a fost momentul în care s-a hotărât să facă pasul spre Canada. Ba chiar a făcut și o schimbare radicală și pe pagina sa de Facebook, unde și-a pus un steag uriaș al Canadei.

„În primul rând, e cu totul și cu totul alt nivel aici. În plus, aici am fost acceptată foarte bine. În România, ca fată, toți se uită un pic ciudat la mine. Aici nu s-a întâmplat așa ceva. Socializăm altfel și toată lumea e egală, toți ne simțim la același nivel. Aș putea compara Canada cu un oraș în care am stat: Oradea. De ce? Pentru că e liniște, lumea e liniștită.

În București am stat jumătate de an și eram stresată de agitația și aglomerația care era peste tot. Aici pot spune că mă bucur de liniște. Și altceva, aici fiecare face ce vrea, nu există prejudecăți. Nu contează cum te îmbraci sau dacă ieși ciufulită de la antrenament, că m-am săturat să se uite toată lumea la mine dacă uit să mă pieptăn după un antrenament.

Deși inițial am crezut că o să vin doar pentru o scurtă perioadă de timp, am decis să rămân aici. În România voi veni doar în vizită, cel puțin cât timp părinții mei vor fi în țară, pentru că intenționez să-mi clădesc un viitor aici și să-i aduc și pe ei”, a spus Diana Belbiță, potrivit ProSport.

 

Diana Belbiță s-a stabilit deja în Hamilton, în provincia Ontario


Diana Belbiță a început antrenamentele la 12 ani, cu judo, iar apoi s-a înscris la kickbox. Ea este luptătoare profesionistă din 2014 și a devenit campioană europeană și mondială la kempo și kickbox.

În artele marțiale mixte a debutat fulminant, la categoria 65 kg, cu 5 victorii din 5 meciuri, însă între timp a adunat în palmares 13 victorii și 5 înfrângeri și a luptat în mai multe promoții, printre care Real Xtreme Fighting, Romanian XF sau RFX, iar acum în UFC.

În cariera sa, Belbiță s-a remarcat și prin faptul că a câștigat un meci în care a avut ca adversar un bărbat.

De-a lungul timpului, în Canda au făcut istorie nume mari de sportivi din România.

Leonard Doroftei, Lucian Bute, Adrian Diaconu sau Jojo Dan au fost "adoptați" de canadieni, după ce au reușit rezultate senaționale în box.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel