DUEL Dăncilă-Firea, în CEx-ul PSD. STENOGRAME INCENDIARE. Firea: "Se dă senzaţia că deciziile se iau în altă parte

Andreea Cosma |
Data publicării:

Gabriela Firea a declarat luni, după ședința CEx, legat de informațiile potrivit cărora a avut un schimb de replici cu Viorica Dăncilă, că nu își spală rufele în public, dar a explicat că amânarea unei decizii legat de prezidențiabil poate întări ideea unora că decizia se ia altundeva.

Întrebată dacă i-a reproșat premierului că, deși susținea că nu candidează, acum afirmă că își poate asuma rolul de prezidențiabil, Firea a completat: "acest luccru l-a văzut toată lumea, nu a fost o critică, ci o realitate. Îmi vor preproșa colegii că ne spălăm rufele în afara familiei".

Citeşte şi: Dăncilă declară RĂZBOI: "Suntem în LUPTĂ cu Iohannis, Nu fac JOCURILE adversarului"

"Ce am avut de spus am spus în cadrul Comitetului Executiv. Eu am făcut următoarea declarație, faptul că noi întârziem să anunțăm candidatul și încercam să dăm vina pe niște sondaje care trebuie să vina poate crea senzația pe care am ascultat-o și eu la posturile de televiziune, sunt anumiți politologi, că deciziile se iau în altă parte. Am afirmat că putem da această senzație dacă nu decidem", a completat Firea.

Firea a spus că a susţinut ideea unui candidat PSD la alegerile prezidenţiale.

Citeşte şi: REMANIERE. Viorica Dăncilă: "Nu am făcut-o pentru că aşa vrea Iohannis"

"Pentru un candidat al PSD, dar mandatarea conducerii PSD de a intra în dialog imediat cu colegi noștri de la ALDE și Pro România, pentru un candidat la prezidențiale în turul întâi, dacă nu măcar pentru turul al doilea. Acum s-a dat acest vot în sensul ca PSD să aibă propriul candidat", a afirmat Gabriela Firea, luni, după CEx.

Firea a mai spus că "trebuie să mergem cu un candidat puternic, să aibă un procentaj mare de încredre în rândul populației penru că timpul e foarte scurt și nu avem timp să creștem un alt coleg. Suntem în întârziere", potrivit Mediafax.

 

Stenograme din cadrul şedinţei CEx

 

Înainte de aceste declaraţii, în presă au apărut stenograme din şedinţa CEx, cu un schimb dur de replici între Viorica Dăncilă şi Gabriela Firea.

"Viorica Dăncilă: Deciziile nu se iau în altă parte! Nu am luat nicio decizie fără să discut în CEX. Alaltăieri am discutat cu partenerii de la ALDE. Draga mea, am spus acest lucru pentru că rezultatele trebuie decontate, eu le decontez. Dacă vor fi rezultate slabe, eu le decontez. 

Gabriela Firea: Ori nu ascultați, ori vă faceți că nu auziți. 

Viorica Dăncilă: Nu pot să spun că nu îmi asum mandatul pe care îl vor colegii. (Gabriela Firea îi reproșează că îi creează probleme) Nu, nu creez probleme. (Schimb de replici simultane între Gabriela Firea și Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă: Ați avut ceva de reproșat și fostului președinte și aveți ceva de reproșat și actualului președinte. 

Gabriela Firea: Văd că nu vreți să avem un schimb de replici constructiv și pozitiv. Nu mă mai certați că nu asta e soluția", potrivit stenogramelor obţinute de sursele Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel