Ducesa de Cambridge i-a înmânat tenismenului, Novak Djokovic, al patrulea său titlu consecutiv la Wimbledon

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ducesa de Cambridge i-a oferit lui Novak Djokovic al patrulea titlu consecutiv la Wimbledon, după ce acesta l-a învins în patru seturi pe înflăcăratul Nick Kyrgios.

Sârbul, în vârstă de 35 de ani, a pierdut primul set înainte de a reveni în forță și a cucerit al șaptelea său titlu SW19 din carieră cu o victorie cu 4-6 6-3 6-4 7-6 (7-3).

Djokovic a rămas o prezență calmă și implacabilă pe tot parcursul finalei, în timp ce Kyrgios a alternat între determinarea și certurile petulante cu propria cutie, în timp ce trofeul îi scăpa încet din mână. Capul de serie numărul 1 a făcut doar 17 erori neforțate în mai mult de trei ore de tenis, conform Daily Mail.

 

Djokovic a primit trofeul de la Ducesa de Cambridge, în aplauzele unei săli pline până la refuz

 

Ducele de Cambridge și Prințul George au urmărit, de asemenea, din loja regală, cum Djokovic a ajuns la al 21-lea său titlu de Grand Slam.

Tânărul membru al familiei regale, în vârstă de opt ani, a fost văzut ascunzându-și fața, râzând și tresărind în timp ce urmărea acțiunea de pe teren. 

Cu acest titlu ajunge la 21 de titluri majore în carieră - cu unul mai mult decât Roger Federer și cu unul mai puțin decât Rafael Nadal.

În interviul de după meci, Kyrgios a recunoscut că Djokovic este "un fel de Dumnezeu", înainte ca sârbul să spună că cei doi au acum un "bromance". 

Nu a fost un meci ușor pentru Djokovic, care a început greu și a pierdut primul set în fața unui australian vioi și aparent neînfricat. Kyrgios a servit șapte ași și a pierdut doar cinci puncte pe propriul serviciu, având un start perfect.

Dar, în timp ce primul set a trecut fulgerător în doar 30 de minute, Djokovic a început încet să preia conducerea și i-a rupt serviciul lui Kyrgios în al patrulea game al setului secund.

El a salvat apoi trei mingi de break pentru a egala meciul la unu la unu. Pe măsură ce erorile neforțate au început să se strecoare în jocul său, Kyrgios a devenit din ce în ce mai frustrat.

 

 

Adversarul lui Djokovic, Kyrgios, a fost deosebit de furios cu un fan de pe terenul central, despre care a afirmat că îl descuraja

 

„Îmi distrage atenția când servesc într-o finală de Wimbledon”, a spus el furios către arbitru în legătură cu această spectatoare. 

„Nu există altă ocazie mai mare, nu m-ați crezut și apoi a făcut-o din nou. Aproape că m-a costat meciul. De ce mai este ea aici? E beată criță și vorbește cu mine în mijlocul meciului. Ce este acceptabil?”

După ce arbitrul a răspuns 'nimic nu este acceptabil', Kyrgios a spus: „Ok, dați-o afară. Știu exact care este. Cea în rochie, care arată de parcă a băut vreo 700 de pahare frate”.

Cu 20 de minute mai devreme, Kyrgios s-a lansat într-o ceartă furibundă cu echipa sa în loja sa după ce a cedat al doilea set.

La 4-4 în cel de-al treilea, australianul a continuat să își certe boxa și i-a oferit o întrerupere de serviciu lui Djokovic înainte de a pierde setul.

Kyrgios a părut să își recapete calmul în setul al patrulea și impulsul a oscilat înainte de a se ajunge la un tie break.

Australianul, care nu este cap de serie, a făcut apoi o dublă greșeală în primul punct al tie-break-ului, iar Djokovic a închis meciul cu ușurință.

Sârbul și-a ridicat brațele în sus în aplauzele bucureștenilor înainte de a se îndrepta spre mulțime pentru a sărbători alături de membrii familiei sale.

În interviul de după meci, el s-a adresat lui Kyrgios și i-a spus că "se va întoarce" în viitor la o finală a unui turneu major. 

 

Kyrgios : „Este un fel de zeu. Nu am de gând să mint, cred că am jucat bine”

 

Djokovic a spus: "Este greu să găsești cuvinte de consolare într-un moment ca acesta, dar ai arătat de ce ești unul dintre cei mai buni jucători din lume. Îți doresc toate cele bune. Te respect foarte mult și ești un talent fenomenal. Nu m-am gândit niciodată că voi spune atât de multe lucruri frumoase despre tine. Bine, e oficial, e o relație de bromance”.

Și acordând propriul interviu cu Sue Barker, care se retrage din activitate, Kyrgios a spus: „Este un fel de zeu. Nu am de gând să mint, cred că am jucat bine.

„În primul rând, vreau să îl felicit pe Novak și echipa ta. Bineînțeles, ați câștigat acest campionat nici nu mai știu de câte ori. Apoi, evident, pentru toți ballkii, arbitrii. Noi doi avem o relație foarte dură uneori, dar m-am gândit să vă mulțumesc pentru că mă suportați. Apoi mulțimii. Au fost două săptămâni extraordinare pentru mine personal”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel