DRAMATIC! Încă o româncă rămâne fără copil în Norvegia

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
O tânără din Târgu-Jiu poartă în suflet o suferință imensă. Fetița sa, de un an și opt luni a fost luată de statul norvegian.

 

O tânără din municipiul Târgu-Jiu poartă în suflet o suferință imensă. Fetița sa, în vârstă de un an și opt luni, se află la o distanță de mii de kilometri. Copila se află în grija unei familii de norvegieni, iar mama ei poate s-o viziteze doar de trei ori pe an. Adelina Glăvan, de 23 de ani, a plecat să muncească în Norvegia în urmă cu aproximativ un an și jumătate, fără să știe că este însărcinată.

 

Lucrurile nu au mers așa cum Adelina spera atunci când a plecat de acasă, iar tânăra a fost nevoită să-și lase copilul o perioadă scurtă de timp în spital. „Am plecat de acasă pentru a munci. Am născut într-un spital din Norvegia. Mi-am alăptat fata cât timp am stat în spital. A fost prima și ultima dată. Eram într-o situație mai grea din punct de vedere financiar în perioada respectivă, pentru că nu îmi găsisem nimic de lucru. Mi s-a pus la dispoziție un translator. Am lăsat fetița în spital și le-am spus că o să mă întorc să îmi iau copilul. Mi-au spus că dacă nu vin în cel mult o săptămână, o să-l declare abandonat. M-am întors să-l iau după o săptămână și jumătate, dar deja se afla în grija unei familii din Norvegia“, a povestit Adelina Glăvan.

 

Adelina spune că niciodată nu a vrut să-și lase fetița în grija statului norvegian, dar că nu a mai putut s-o recupereze: „Doresc să îmi cresc copilul. Asta a fost dorința mea chiar de la început. Eu nu am fost vreodată de acord ca fata să crească fără mine și s-o abandonez. Din contră, mi-am dorit mereu fata înapoi, dar nu am putut s-o mai aduc lângă mine. Nu am vrut s-o las acolo, deși mi s-a spus că trăiește în condiții bune la familia care o are în grijă“. Acum, aceasta are voie să-și viziteze fata de trei ori pe an. Cât timp a stat în Norvegia mergea să-și vadă copilul de fiecare dată când era chemată. „O vizitam întotdeauna când eram anunțată că pot să merg s-o văd. Îmi este tare dor de ea, dar nu pot să ajung, din cauza distanței mari și a  costurilor foarte ridicate“.

 

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au reprezentat fetița și părinții în procesul care s-a desfășurat în Oslo. Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al instituției, a participat la proces și spune că autoritățile din Norvegia au considerat că fetița nu poate fi crescută de părinții ei: „Autoritățile norvegiene au considerat că mama nu se poate ocupa de fetiță, pentru că nu a făcut dovada că ar avea o locuință proprie, nu are venituri și nu a putut să facă dovadă că are garanții morale să crească în condiții decente. Părinții copilului sunt persoane încadrate într-un grad de handicap. Handicapurile sunt ușoare și ar permite părinților să aibă grijă de copil. Documentele de naștere au fost eliberate de către spital și date autorităților norvegiene. Mămica nu a putut să-și înregistreze copilul și nici măcar nu i s-a spus numele fetiței“.

 


Sursa: GORJEXCLUSIV.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel