Drama unei românce din Italia: „Am cancer și nimeni nu mă protejează. Cineva să mă ajute"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Drama unei românce din Italia: „Am cancer și nimeni nu mă protejează. Cineva să mă ajute" / Foto: Unsplash
Drama unei românce din Italia: „Am cancer și nimeni nu mă protejează. Cineva să mă ajute" / Foto: Unsplash

Numele ei este Marcela, este româncă și de ani de zile luptă nu numai împotriva bolii, ci și împotriva întârzierilor serviciului local de sănătate și a întârzierilor din instanță.

Marcela a aflat în urmă cu aproximativ cinci ani că are o tumoare și, de la teribila descoperire, a trebuit să se confrunte cu numeroase probleme.

„De când am descoperit tumora m-am confruntat imediat cu întârzierile din sistemul local de sănătate. Întârzieri în diagnosticare și întârzieri în tratament, gândiți-vă că am avut primul ciclu de chimioterapie exact la un an de la descoperirea cancerului. Aceasta este doar una dintre multele probleme cu care a trebuit să mă confrunt”, spune românca în vârstă de 50 de ani care locuiește în Massa Carrara.

 

Drama unei românce din Italia, bolnavă de cancer



Aceasta este plângerea româncei, tratată la spitalul Apuane din Massa pentru o tumoare la sân pentru care a trebuit să fie operată.

„Chiar și această operație de care depindea viața mea a fost efectuată foarte târziu, de asemenea", continuă ea, „ceea ce a permis tumorii să crească”.

Povestea ei nu este o poveste clinică ca multe altele, de fapt, a existat o întârziere inițială de nouă luni de la momentul în care s-a prezentat pentru prima dată la urgențe și până când a fost pus diagnosticul tumorii. Iar acesta a venit doar după multe insistențe din partea Marcelei.

 

Strigătul de ajutor al Marcelei

 

Românca, epuizată de boală și de întreaga situație, a încercat să meargă în instanță prin intermediul unui avocat care o sprijină, dar chiar și aici a trebuit să se confrunte cu întârzieri interminabile și acum este cu adevărat disperată.

„Nu mai știu ce să fac, avocatul meu a prezentat un Atp (evaluarea tehnică preventivă, n.r.) la instanță, apoi un recurs în regim de urgență, fără să fie evaluată urgența. Eu sunt încă în cei cinci ani (de parcurs oncologic) și instanța continuă să amâne, permițând Asl să facă ce vrea.

Sunt obosită și am decis să-mi fac publică povestea în speranța că cineva mă va ajuta, pur și simplu nu mai pot suporta.”, explică Marcela conform presei italiene.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel