Două regiuni noi din Italia intră în zona roșie

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Regiunile Campania și Toscana se alătură zonelor roșii din Italia, respectiv cu cel mai ridicat nivel de risc de infectare.

În zona roșie erau deja Lombardia, Piemonte, Valle d'Aosta, Calabria și Alto Adige. Acestora li se alătură, de duminică, Toscana și Campania.

Decizia vine după mai multe zile în care numărul infecțiilor din Campania și nivelul de ocupare a paturilor de spital a continuat să crească, producând îngrijorare.

Guvernatorul din Campania Vincenzo De Luca a declarat vineri că dorea să închidă regiunea încă din octombrie.

 

„Noi am vrut să închidem totul în octombrie, pentru o lună”

 

În ultimele zile însă, episoade precum moartea unui pacient cu coronavirus în baia spitalului Cardarelli din Napoli au ridicat nivelul de atenție față de această regiune.

„Noi am vrut să închidem totul în octombrie, pentru o lună, să oprim infectările și să ne simțim în siguranță la Crăciun. (...) Guvernul a făcut o altă alegere, a decis să ia măsuri proporționale cu contaminările. O alegere total greșită, deoarece contaminările nu cresc liniar, ci exponențial", a spus guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca: „Această alegere a Guvernului a dus la pierderea a două luni prețioase în care am avut o creștere dramatică a infecțiilor și a deceselor”.

 

Speranza va semna trecerea celor două regiuni în zona roșie vineri seara

 

În ce privește școlile, Vincenzo De Luca a spus: „Au decis că este necesar să le menținem deschise. (...) Acum au făcut ceea ce am făcut noi acum o lună și nimeni nu și-a cerut scuze".

Agenția ANSA scrie că ministrul Sănătății Roberto Speranza va semna trecerea celor două regiuni în zona roșie vineri seara, iar măsura va fi valabilă de duminică.

Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia și Marche trec în zona portocalie, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel