Dosar penal pentru un tânăr român după ce s-a dat drept preot. A mers pe la casele oamenilor de Bobotează

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un tânăr de 18 ani s-a ales cu dosar penal pentru înşelăciune, după ce a fost depistat de poliţişti în haine preoţeşti mergând de Bobotează la mai multe blocuri de pe Drumul de Centură din Galaţi, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Astfel, la data de 4 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la comiterea, de către un tânăr, în vârstă de 18 ani, a infracţiunii de înşelăciune.

Ca urmare a unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat pe strada Drumul de Centură din Galaţi îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Botezul la blocurile din zona respectivă.

Tânărul nu a putut prezenta o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb a susţinut că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov, a precizat sursa citată.

Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul ar fi solicitat diverse sume de bani, în scopul construirii unui lăcaş de cult.

Poliţiştii efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au comis faptele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel