Doi turci, prinși în vama Giurgiu cu acte false. Doreau să ajungă în Germania

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în România, prin PTF Giurgiu, în maşina unei femei din Bulgaria, şi au prezentat la controlul de frontieră documente false, au fost predaţi autorităţilor bulgare, informează un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Română. 

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, o femeie din Bulgaria, în vârstă de 44 de ani, aflată la volanul unui autoturism. Împreună cu acesta călătoreau doi pasageri, cetăţeni străini. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cei doi pasageri au prezentat pentru control, paşapoarte emise de către autorităţile elene. Pentru că au existat suspiciuni cu privire la condiţiile de formă şi fond ale documentelor în cauză, autorităţile de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au stabilit că acestea sunt false total”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

La controlul corporal efectuat asupra celor doi, poliţiştii au găsit paşapoarte şi cărţi de identitate ale acestora, valabile şi autentice.

Astfel, în urma efectuării tuturor cercetărilor a fost stabilit faptul că pasagerii sunt doi bărbaţi de origine turcă, ambii în vârstă de 23 de ani, care intenţionau ca după acţiunea de trecere ilegală a frontierei statului român să ajungă în Germania.

Aceştia au declarat faptul că au obţinut paşapoartele de la un conaţional, plătind fiecare suma de 800 de euro.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cei doi bărbaţi, şoferul precum şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel