Doi români riscă ani grei de închisoare în Belgia: "Am furat pentru soția grav bolnavă"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Doi români riscă ani de închisoare în urma săvârșirii infracțiunii de furt. Cei doi au comis mai multe jafuri în diferite sucursale al unui faimos lanț de supermarketuri din Belgia. 

Doi hoți români, o femeie și un bărbat, riscă doi ani de închisoare în Belgia după ce au fost surprinși furând numeroase bunuri în mai multe sucursale Dreamland. Conform autorităților, românii aveau în plan să jefuiască zeci de locații ale acestui lanț de supermarketuri, informează Nieuwsblad.

Primul furt a fost sesizat de către un angajat al Dreamland din Roeselare, regiunea Flandra, după ce observat că o pereche de căști pentru telefon în valoare de 200 de euro lipsesc. Imaginile de pe camerele de supraveghere i-au arătat pe făptuitori, fiind vorba despre un bărbat și o femeie care au părăsit supermarket cu o mașină înregistrată în Germania. 

La scurt timp, o altă sucursală a supermarketului din regiune a raportat un furt, fiind vorba de dispariția unor telefoane de ultimă generație.  În urma verificării camerelor de luat vedere de către angajații supermarketului, a fost semnalată mașina celor doi români. 

Poliția a găsit foaia pe care hoții și-au planificat furturile 

 

Românii au fost prinși de către polițiștii din Belgia în momentul în care au intrat cu mașina în orașul Mechelen. În automobil au fost găsite trei camere foto, două hard disk-uri și un smartphone. Conform autorităților, unele dintre aceste obiecte s-au dovedit a fi furate cu puțin timp înainte de a fi interceptați, din sucursala din Mechelen, al aceluiași lanț de supermarket. 

În urma percheziției casei, poliția a găsit o foaie de hârtie pe care erau notate unsprezece adrese ale sucursalelor Dreamland. 

Unul dintre inculpați a insistat asupra unei sentințe mai blânde, motivând că furturile au fost comise pentru că soția sa este grav bolnavă în România și nu are asigurare de sănătate. 

Sentința urmează să fie dată pe 12 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel