Doi români din SUA, acuzați că au amplasat dispozitive de skimming pe mai multe dispozitive, arestați: "Vreau doar să mă duc acasă"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi cetățeni români acuzați că au amplasat dispozitive de skimming pe cititoarele de carduri de credit în magazinele din comitatele Allegheny, Butler și Washington au apărut ieri în instanță pentru a fi puși sub acuzare.

Constantin Colceag și Raul Cojocaru i-au spus judecătorului că sunt șoferi de camion din Anglia și că au vrut să se întoarcă acasă la familiile lor.

"Eu și vărul meu nu avem pe nimeni aici, în Statele Unite. Am luat un avion de la Vancouver la Seattle cu permisele noastre de conducere din Marea Britanie", a spus Colceag.

Judecătorul Michael Manfredi l-a întrebat dacă au pașaport.

"Nu, nu am folosit pașapoartele noastre".

"Vreau doar să mă duc acasă"

 

"Mama mea are 70 de ani. Prietena mea este însărcinată. Ei nu știu nimic despre asta. Nu am avut niciun beneficiu, nu am primit niciun ban de la acele dispozitive. Vreau doar să mă întorc acasă și să nu mai calc niciodată pe teritoriul SUA. Vreau doar să mă întorc la slujba mea de șofer de camion", a declarat Colceag.

Bărbații sunt acuzați că au plasat dispozitive de skimming cu Bluetooth la casele de marcat de la Sam's Club și la pompele de benzină din cinci locații.

Manfredi a stabilit o cauțiune de 500.000 de dolari, sumă pe care ambii bărbați au părut șocați să o audă.

"Nu este un pic cam mult?" a întrebat Cojocaru.

"Nu cred că e, asta este garanția voastră pentru a vă asigura apariția. Dacă ați fi eliberat chiar acum, unde v-ați duce?". l-a întrebat Manfredi.

"Înapoi în Anglia", a răspuns Cojocaru.

"Deci ar trebui să mă duc în Anglia ca să te găsesc?".

Cojocaru a izbucnit în lacrimi, acoperindu-și fața. În cele din urmă a spus: "Îmi pare rău, vreau doar să-mi văd copiii și soția".

Doi români din SUA, acuzați că au amplasat dispozitive de skimming pe mai multe dispozitive, arestați

 

Potrivit dosarelor online, Constantin și Cojocaru au renunțat la drepturile lor la o audiere preliminară luni în fața judecătorului districtual Cheswick David Sosovicka în cazul Frazer și vor fi judecați la Curtea de Apel.

De la arestarea lor, documentele online indică faptul că cei doi au fost acuzați de poliția din Monroeville de instalarea unui dispozitiv de skimming la o pompă de benzină de la Sam's Club de pe William Penn Highway, iar poliția din Ohio Township i-a acuzat de instalarea unui dispozitiv de skimming la Sam's Club de pe Mt. Nebo Pointe Drive.

Poliția din Butler Township a declarat luna trecută pentru Tribune-Review că ei cred că cei doi au instalat, de asemenea, un dispozitiv de skimmer, confiscat la 23 mai, la Sam's Club din Moraine Pointe Plaza. Poliția a raportat că bărbații au fost filmați în magazin în timp ce instalau dispozitivul înainte de arestarea lor în Frazer.

Cu toate acestea, dosarele online indică faptul că nu au fost depuse acuzații penale în acel caz.

De asemenea, poliția a declarat că a descoperit pașapoarte, acte de identitate false și mai multe dispozitive electronice, inclusiv un laptop, în timpul anchetei.

Poliția spune că skimmerii sunt concepuți să arate ca un cititor obișnuit de carduri de credit al unui magazin. Acestea sunt plasate deasupra cititorului de carduri existent pentru a capta și stoca informații despre cardurile de credit sau de debit, astfel încât acestea să poată fi recuperate ulterior de hoți și folosite pentru a face achiziții ilegale.

Poliția i-a avertizat pe clienții care au frecventat oricare dintre locațiile vizate să își verifice conturile bancare și conturile de carduri de credit pentru activități neregulamentare.

În iunie 2018, guvernatorul Tom Wolf a semnat o lege care face din posesia unui skimmer de carduri o infracțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel