Doi români din Sibiu, lăsați fără mașina pe care au plătit o mică avere. "Ne-au zis că e furată din Spania. S-o lăsăm acolo și cheile"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi soți din Sibiu trec printr-un adevărat coșmar, după ce mașina pe care au plătit o mică avere a fost raportată ca fiind furată din Spania. Acum, cei doi români au rămas și cu bani dați și fără mașină.

Doi soți din Sibiu care au cumpărat un Mercedes din Spania, pentru care au plătit o mică avere, au rămas acum fără mașină. După câteva luni de la achiziție au aflat că mașina a fost raportată ca fiind furată din Spania, deși actele păreau în regulă când au luat-o, scrie publicația locală Ora de Sibiu

Au fost foarte încântați când au cumpărat-o

 

Potrivit sursei citate, cei doi au fost extrem de încântați că au reușit să achiziționeze un model pe care și-l doreau de multă vreme, însă fericirea n-a durat mult căci, câteva luni mai târziu, au aflat că mașina respectivă a fost dată furată. Oamenii nu înțeleg ce s-a întâmplat mai ales în condițiile în care, în momentul în care a fost întocmit contractul de vânzare-cumpărare nu au existat probleme. De asemenea, pe atunci, mașina nu figura ca fiind furată.

Soții Popa din Tălmaciu au cumpărat autoturismul marca Mercedes E 220 Coupe 2020, în iulie 2021. Proprietarul era un bărbat din Spania, iar intermediar a fost un român. Au dat la schimb un microbuz, care valora 14.000 de euro și au achitat și o diferență de 24.000 euro.

Ei spun că totul a decurs normal, contractul de vânzare-cumpărare a fost în regulă, iar mașina avea și ITP valabil.

Au circulat timp de trei luni cu numere provizorii, iar apoi au depus actele ca să o înmatriculeze. După ce au văzut că după mai bine de o lună nu au primit cartea mașinii, au mers la înmatriculări, să vadă ce se întâmplă.

De acolo au fost trimiși la poliție și așa au aflat că mașina a fost raportată ca fiind furată.

„Soțul meu a cumpărat o mașină de la un cetățean român în luna iulie. Mașina cu RAR făcut, înmatriculată, totul în regulă. A fost un intermediar între noi și vânzătorul care locuia în Spania, dar a trecut prin multe registre. Trei luni am circulat cu numere provizorii, după care am înmatriculat-o și am așteptat cartea mașinii, dar n-a mai revenit. Am zis că așteptăm, dar a trecut o lună așa că am sunat să vedem dacă mai e valabilă dovada. După o lună și jumătate ne-am dus la Înmatriculări, iar de acolo ne-au trimis la poliție. Atunci ni s-a spus că mașina a fost dată furată. Am rămas mască atât eu, cât și soțul. Ni s-a spus să predăm cheia și să lăsăm mașina acolo. Era imposibil așa ceva, mașina cumpărată din banii noștri, cu acte în regulă, am parcurs toate procedurile. Polițistul ne-a spus atunci că a fost dată furată la 5 luni după ce noi am cumpărat-o”, a povestit Mihaela Popa.

Mașina e în custodie. Nu au voie să o vândă sau să o avarieze

 

În urma vizitei la poliție de la finalul lunii noiembrie, sibienii au aflat că a fost deschis un dosar în care se fac cercetări pentru a vedea dacă furtul se confirmă. Prin urmare, a fost nevoie ca mașina să le fie pusă în custodie, printr-un proces-verbal, în care li s-a spus clar că, până la finalizarea cercetărilor, nu au voie să o vândă, dar nici să o avarieze.

„Ne-au făcut o procură că mașina este sub sechestrul poliției, ni s-a zis că nu avem voie să o vindem, să o lovim. Eu nu pot circula cu bunul meu cumpărat legal. Ei mi-au dat mașina, o pot conduce, dar mi-e frică să nu o lovesc. Atunci ce fac?", a mai spus femeia, potrivit sursei citate.

Cei doi sibieni stau acum ca pe ace în așteptarea unei dovezi de la primul proprietar, cel care locuiește în Spania. Potrivit femeii, acesta a mărturisit în fața unui notar că nu a declarat mașina ca fiind furată, așa cum li s-a spus în Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel