Doi români din Germania au păcălit zeci de conaționali veniți la lucru în această țară. Metoda simplă prin care au făcut sute de mii de euro 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi români din Germania sunt acuzați că au păcălit zeci de conaționali veniți la muncă în această țară, folosindu-se de conturile bancare ale acestora. 

Doi români au fost arestați în Germania, fiind acuzați că au înșelat alți români și au provocat daune de câteva sute de mii de euro. Înșelătoria a fost devoalată de poliție, iar cererea de arestare a aparținut parchetului din Münster.

Cei doi tineri, unul în vârstă de 25 de ani și altul de 31 de ani, au format un grup infracțional, fiind acuzați de mai multe infracțiuni, între care falsificare de documente, fraudă de deschidere de conturi, delapidare și fraudă comercială.

Cum au procedat românii

 

Suspecții au adus mai mulți conaționali în districtul Warendorf cărora le-au promis locuri de muncă și cazare. Procurorii spun că cei veniți au deschis conturi curente, iar suspecții au reținut detaliile și documentele asociate conturilor.

Ulterior, cei doi escroci au folosit aceste detalii ale conturilor pentru a comite fraude în valoare de câteva sute de mii de euro.

Polițiștii au identificat mai multe victime, atât din Germania, cât și din țările vecine. Cei doi au oferit spre vânzare pe site-urile de specialitate mașini inexistente, piscine și electronice și au reținut încasările.

Totodată, oamenii legii au reușit să sechestreze bunuri de zeci de mii de euro, relatează publicația wn.de.

inselatorie-romani-germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel