Doi români, blocați la vamă, în Germania, când se duceau să caute de muncă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români, de  26, respectiv 36 de ani, au fost blocați de polițiști la intrarea în Germania, prin Passau. Cei doi bărbați nu aveau asupra lor documentele care să justifice intrarea lor în țară. Cu toate acestea, după ce au depus o garanție, au fost lăsați să treacă.

Deși provin dintr-o zonă cu risc, cei doi români nu au putut să prezinte la intrarea î țară du=ocumentele justificative. Ei au fost verificați de poliția de frontieră Simbach (Lkr. Rottal-Inn) împreună cu colegii din Poliția Federală din Passau pe B12 pe 9 februarie, în cadrul unei acțiuni federale, potrivit unui comunicat al poliției Simbach am Inn. 

În jurul orei 10.30, o mașină cu înmatriculare bulgară a fost supusă unui control. Șoferul, un român în vârstă de 26 de ani, și partenerul său, un român în vârstă de 36 de ani, au declarat că au fost anterior în România și acum vor să meargă la Munchen să caute de lucru. Deși provin dintr-o zonă de risc, așa cum este încadrată românia pe harta Germaniei, nu au avut asupra lor documentul justificativ necesar, un contract de muncă în acest caz.

Din acest motiv, au fost inițiate proceduri de amenzi împotriva amândurora pentru încălcarea Legii privind protecția împotriva infecțiilor. „Au trebuit să depună un depozit de garanție pentru amenda preconizată”, după cum se poate citi în comunicatul de presă. După o instrucțiune detaliată cu privire la îndatoririle lor atunci când călătoreau în Germania, li sa permis să-și continue călătoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel