Doi români au izbucnit în lacrimi într-un tribunal din Austria, când judecătoarea le-a spus că pot pleca acasă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Doi români au fost găsiți vinovați de contrabandă de mașini de un tribunal austriac și au primit o sentință de închisoare cu executare. Cu toate acestea, judecătoarea i-a informat că pot pleca acasă, fapt care i-a făcut să izbucnească în lacrimi. 

Publicația Krone Zeitung relatează cazul a doi tineri români care au izbucnit în lacrimi în sala de judecată. Cei doi au ajuns în fața instanței pentru că au închiriat mașini din Austria pe care le-au condus până România, fără intenția de a le returna. Procurorii susțin că în spatele lor se află un organizator care coordona operațiunile de contrabandă cu migranți.

Cei doi inculpați, în vârstă de 24 și 25 de ani, au recunoscut că au fost implicați în această afacere ilegală, chiar dacă inițial au negat acest lucru.

În timpul procesului, judecătorul i-a întrebat detaliat despre modul în care au acționat. Cei doi au afirmat că au fost puși să acționeze de către prieteni și că nu au primit nicio recompensă financiară pentru faptele lor. Cu toate acestea, au refuzat să dezvăluie mai multe detalii despre presupusul organizator al contrabandei.

"Credeai că primești mașinile cadou?"

 

"Știai că acțiunea ta provoacă pagube proprietarului și că mașinile nu se vor mai întoarce?', l-a întreabă judecătoarea Julia Riffel pe primul inculpat. "Nu, nu știam asta", a răspuns tânărul de 24 de ani. "Credeai că primești mașinile cadou?", a continuat ironică judecătoarea. Românul a răspuns că nu s-a gândit la asta și că nu a primit niciun ban.

"Deci ai comis o infracțiune gratis?", l-a mai întreabat judecătoarea. "Da, prietenii mei mi-au cerut să fac asta", a răspuns românul.

"Am închiriat mașinile, am condus până în România și apoi le-am parcat acolo, nu știu mai multe. Nu am primit bani pentru asta", a declarat și al doilea român.

Deși au fost condamnați la o pedeapsă de șapte luni de închisoare, cei doi tineri au fost eliberați, pe motiv că au ispășit deja pedeapsa în arestul preventiv, fapt care i-a surprins profund. La auzul deciziei, cei doi au izbucnit în lacrimi în sala de judecată, mai scrie sursa citată.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel