Doi pensionari și-au vândut casa pentru a locui permanent pe vase de croazieră: Este mai rentabil!

Andrei Itu |
Data publicării:
Doi pensionari din SUA și-au vândut casa pentru a locui permanent pe vase de croazieră: Este mai rentabil! / Foto: Pexels
Doi pensionari din SUA și-au vândut casa pentru a locui permanent pe vase de croazieră: Este mai rentabil! / Foto: Pexels

Un cuplu de pensionari din SUA și-a vândut casa pentru a se muta permanent pe vase de croazieră.

Angelyn și Richard Burk, în vârstă de peste 50 de ani, și-au vândut casa, afirmând că este mai ieftin să locuiești pe vase de croazieră decât să plătești creditul ipotecar. Casele din zona în care locuiau sunt evaluate la peste 980.000 de dolari. În ultimul an prețul a crescut cu aproximativ 17%.

89 de dolari în medie pe zi pentru cazare, masă și divertisment

 

”Ne place să călătorim și căutăm o modalitate de a călători continuu. Când planific croaziere, încerc să rămân pe aceeași navă cât mai mult timp posibil, atâta timp cât este rentabil. Anul acesta, ne-am asigurat 86 de zile de croazieră cu un cost mediu de 89 de dolari/zi pentru amândoi”, a spus Angelyn, scrie CNN.

Și printre numeroasele destinații pe care cuplul le va vizita se numără Mexic, Costa Rica, Canada, Alaska, Japonia, Indonezia și Vietnam.

De asemenea, Angelyn și Richard Burk beneficiază de avantajele programelor de fidelitate, obținând reduceri importante în timpul călătoriilor.

Vă gândiți să vă retrageți pe un vas de croazieră? 


Decizia de a te pensiona sau de a lucra la bordul unui vas de croazieră este rară în general, dar nu nouă. Înainte de pandemie, care a întrerupt unele sejururi pe termen mai lung pe navele de croazieră, Crystal Cruises (care a declarat faliment la începutul lui 2022) și Royal Caribbean International aveau cel puțin doi pasageri care au locuit la bordul navelor lor ani la rând și care au devenit celebrități în cercurile de croazieră.

Unul dintre ei, Mario Salcedo, încă lucrează în timp ce este în croazieră. Supranumit Super Mario, Salcedo a trăit pe vasele de croazieră Royal Caribbean de mai bine de două decenii.

CNN Travel a încercat să-l contacteze prin Royal Caribbean, dar linia spune că crucișătorul lor de top nu mai face interviuri media.

"Există un sentiment de casă pentru toți oaspeții noștri, în special pentru cei care petrec cea mai mare parte a anului navigând pe vasele noastre”, a declarat Mark Tamis, vicepreședinte senior pentru operațiuni hoteliere la Royal Caribbean International, într-o declarație pentru CNN Travel.

„De exemplu, unul dintre oaspeții mei preferați, Super Mario are un „birou” pe puntea superioară a fiecărei nave pe care navighează. Prin intermediul serviciului de streaming VOOM poate să lucreze oriunde în lume.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel