Doi bărbaţi din Irak şi Siria, arestaţi în România după ce au încercat să treacă ilegal peste graniţă

Andreea Cosma |
Data publicării:

Doi cetăţeni străini din Irak şi Siria, care intenţionau să treacă în Ungaria într-un taxi, au fost întorşi din drum, la aproximativ 500 de metri de graniţă, de către poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, cei doi au fost descoperiţi joi, în jurul orei 10,20, într-o misiune pe comunicaţia Borş-Santău Mic, într-un autoturism condus de un cetăţean român, care circula în regim de taxi.

Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, în vârstă de 27, respectiv 34 de ani.

La cercetări, cei doi cetăţeni străini au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, iar pentru şofer, de trafic de migranţi.Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel