Oficial AOR: Doar 30-40 dintre orașe pot supraviețui. Se cere ajutorul ministrului de Finanțe

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Mai multe oraşe din România au dificultăţi în ceea ce priveşte bugetul pentru acest an, doar 15-18% dintre ele putând "supravieţui", adică între 30 și 40 de localități. Declarația aparține lui Ionel Chiriţă, preşedinte executiv al Asociaţiei Oraşelor din România (AOR).

Acesta i-a anunțat pe celialți primari prezenți la reuniune că va propune Ministerului Finanţelor să finanţeze atribuţiile pe care o primărie le are.


"În România sunt 216 de oraşe. Consider că, în condiţii acceptabile spre dificultate, pot supravieţui 30-40 dintre ele, adică asta înseamnă maxim 15-18% dintre ele, restul sunt în diferite grade de dificultate, iar mai bine de 50% dintre oraşe vor fi în situaţie de disperare, (...) pentru că, mergând pe nişte cheltuieli minime obligatorii, îţi trebuie nişte venituri şi descoperă că acele cheltuieli minime obligatorii sunt mai mari decât veniturile", a declarat Chiriţă, potrivit agerpres.

Preşedintele executiv al AOR a mai declart că oraşele nu au bani nici măcar pentru bursele elevilor. Conform Constituţiei, statul trebuie să asigure burse pentru elevi, a mai afirmat Ionel Chiriţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel