Disperarea unei familii. A încercat să fugă, cu un copil, peste graniță, în Ungaria

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul SPF Berveni, au desfăşurat duminică o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, pe direcţia localităţii Oar, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, poliţiştii de frontieră au depistat un grup format din patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Acestea au fost conduse la sediul STPF Satu Mare, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni (trei adulţi cu vârste cuprinse între 32 şi 35 de ani şi un copil în vârstă de doi ani), solicitanți de azil în România.

Persoanele intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.

Alți cinci migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, prin judeţul Arad, trei dintre aceştia fiind descoperiţi într-un TIR încărcat cu PAL care mergea în Germania.

TIR-ul a fost verificat, luni dimineaţă, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, fiind condus de un un cetăţean român.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani", a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Cinci bărbați, prinşi încercând să treacă ilegal graniţa în Ungaria



În noaptea de duminică spre luni, în trenul internaţional care circulă pe relaţia Bucureşti Nord - Viena, a fost prins, în Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, un bărbat din Pakistan care avea documente false. El s-a legitimat cu un paşaport simplu emis în Pakistan şi permis de şedere Schengen eliberat de autorităţile italiene.

"Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că este cetăţean din Pakistan în vârstă de 21 de ani, dar care nu se afla în posesia unor documente care sa-i permită să călătorească legal în spaţiul Schengen", transmite Poliţia de Frontieră Arad.

Bărbatul este cercetat pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În zona oraşului Nădlac, la 50 de metri de linia de frontieră, a fost prins un bărbat care mergea pe jos spre ţara vecină. În urma cercetărilor, s-a stabilit că este un cetăţean din Afganistan, solicitant de azil în ţara noastră, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel