Din secretele bunicii. Patru rețete dovedite pentru răcelile de iarnă: Scăpați de guturai de la primele simptome

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Din secretele bunicii. Patru rețete dovedite pentru răcelile de iarnă: Scăpați de guturai de la primele simptome  (sursa foto: Pexels.com)
Din secretele bunicii. Patru rețete dovedite pentru răcelile de iarnă: Scăpați de guturai de la primele simptome (sursa foto: Pexels.com)

Iarna, pentru că sezonul rece este insidios, răcelile sunt ceva la ordinea zilei. Rețetele vechi ale bunicii și-au dovedit în timp eficiența. Aflați patru rețete dovedite despre cum să vă protejați de răceli sau să vă readuceți rapid pe picioare la primele simptome ale bolii.

Menținerea corpului și a imunității în formă bună iarna va fi mai ușoară datorită ingredientelor naturale pe care toată lumea le poate face acasă. Iată cum să economisiți timp, bani și energie datorită băuturilor încălzite făcute după rețetele infailibile al bunicii.

Din secretele bunicii. Patru rețete dovedite pentru răcelile de iarnă

 

1. Un ceai negru cu frunze mari, preparat cu ghimbir, fructe de pădure, câteva frunze de mentă și flori de mușețel, este o modalitate excelentă de a preveni răcelile. Amestecul se prepară și se bea cu miere. Este mai bine să beți infuzia dimineața, deoarece stimulează energia și vitalitatea, ceea ce este util pentru a lucra activ la proiectele planificate.

2. Întărește sistemul imunitar iarna și ajută-te de următoarea infuzie: câte o linguriță de cardamom, frunze de coacăz, coacăze, afine și zmeură și măceșe, suc de lămâie după gust la un litru de apă clocotită. Acest decoct poate fi băut pe tot parcursul zilei și poate fi luat cu tine și la patinoar sau la o plimbare lungă în parc. Adăugați zahăr sau îndulcitor dacă preferați.

Scăpați de guturai de la primele simptome 

 

3. Turmericul are, de asemenea, proprietăți uimitoare. Este utilizat pe scară largă în medicina indiană. Ai nevoie de lapte fierbinte, puțin turmeric, ghimbir ras, cardamom și o lingură de miere. Băutura are proprietăți antiinflamatorii și fortifiante, care sunt valoroase în prevenirea răcelii, dar și ca parte a tratamentului pentru răceală.

4. Ceaiul de cătină ar fi, de asemenea, un remediu excelent. Se fierb fructele proaspete sau congelate, apoi se adaugă suc de portocale, câteva frunze de mentă, miere și ghimbir. O astfel de băutură face o treabă excelentă de întărire a sistemului imunitar, de stimulare a dispoziției și a tonusului general al corpului. Puteți să o beți în orice moment al zilei.

Prevenirea bolilor include nu numai rețete populare și dovedite, ci și un stil de viață sănătos. Activitatea fizică, somnul sănătos, călirea și evitarea obiceiurilor proaste ajută, de asemenea, la menținerea sistemului imunitar la un nivel ridicat și țin răcelile la distanță cu ușurință.

 

----------------------------

Notă: Acest articol este pur informativ. Editorii ȘtiriDiaspora.ro nu pot prescrie niciun tratament medical și nu pot stabili niciun tip de diagnostic. Sfaturile și trucurile noastre sunt complementare tratamentelor alopate. În cazul în care aveți probleme de sănătate, vă rugăm să consultați un medic specialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel