Dialog ÎNCINS între Dăncilă și Stolojan în plenul PE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă și europarlamentarul Theodor Stolojan și-au adus, astăzi, critici reciproce în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterilor legate de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

„Avem dosare grele pe masă negocierilor cu Consiliul: migrația, mobilitatea în transporturi, peste 40 de rapoarte care privesc cadrul financiar multianual 2021-2027 și altele. Soluțiile din aceste negocieri vor prefigura viitorul UE în următorii ani. După cum știți aveți foarte mulți miniștri noi care nu au experiența negocierilor cu instituțiile europene. Vă rog să le cereți să se bazeze pe recomandările experților de la reprezentanța României care cunosc foarte bine dosarele de pe agenda europeană", a declarat Stolojan, în plenul Parlamentului European.

Citește și Scandal în Parlamentul European. Dăncilă, ATACATĂ în sală de un europarlamentar, în fața Europei

„Domnule Stolojan, miniștrii mei au experiență. Au asigurat președinția din umbră și au luat legătura atât cu președinții comisiilor din PE dar și cu comisarii de linie, referitor la fiecare domeniu în parte. Vă rog să nu plecați cu o idee preconcepută, că miniștrii din cabinet nu gestionează dosarele sau nu vor fi în stare să găsească răspunsuri pozitive problemelor pe care le au de rezolvat. Din partea dumneavoastră, ca și român, mă așteptam să aveți încredere în miniștrii României și în capacitatea României", a spus Viorica Dăncilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel