Despăgubire de 90.000 de lire sterline după ce o femeie a primit o palmă peste posterior la locul de muncă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Despăgubire de 90.000 de lire sterline după ce o femeie a primit o palmă peste posterior la locul de muncă / Foto: Unsplash
Despăgubire de 90.000 de lire sterline după ce o femeie a primit o palmă peste posterior la locul de muncă / Foto: Unsplash

O femeie a primit o despăgubire de 90.000 de lire sterline după ce un manager bărbat i-a dat o palmă peste fund la locul de muncă.

Femeia din Irlanda de Nord a susținut că, în timp ce se afla la o ședință a personalului la locul de muncă, i s-a spus să se ridice în picioare și să se întoarcă.

Apoi a fost lovită cu o riglă peste posterior de un manager în fața altuia, ceea ce a dus la cazul de hărțuire sexuală. Pentru a proteja identitatea femeii, Comisia a declarat că nici ea, nici angajatorul ei nu pot fi numiți.

 

Femeie hărțuită sexual la muncă de doi manageri

 

Dar au declarat că acest caz a fost evidențiat deoarece "arată încă o dată cum unii dintre angajatorii din Irlanda de Nord încă nu reușesc să protejeze femeile de hărțuirea sexuală gravă la locul de muncă și nu reușesc să investigheze în mod corespunzător plângerile".

Declarația a adăugat: "În 2021, în timp ce femeia se afla la o ședință la locul de muncă, i s-a spus să se ridice și să se întoarcă, iar apoi a fost lovită cu o riglă peste fund de un manager de sex masculin în fața unui alt manager de sex masculin.

Managerul de sex masculin care a pălmuit-o a râs și a spus: „Îmi pare rău, a trebuit să fac asta”

Femeia s-a uitat la celălalt manager de sex masculin și a întrebat: „Este permis?". Amândoi bărbații au tratat totul ca pe o glumă și le-au spus și altor angajați care au sosit apoi la ședință ce s-a întâmplat."

Victima a continuat: "M-am simțit atât de umilită și stânjenită de incident încât nu am putut să le spun inițial mamei sau prietenului meu. Când am făcut-o, aceștia m-au sfătuit să mă adresez departamentului de resurse umane și unui manager mai înalt. Le-am spus angajatorilor că nu mă voi întoarce la serviciu până când problema nu va fi rezolvată."

 

Managerul i-a propus să rezolve problema la o cafea

 

Ea a refuzat o ofertă de a se întâlni cu managerul mai înalt și cu managerul care i-a dat o palmă peste fund într-o cafenea din afara sediului pentru a vedea dacă pot rezolva problema, deoarece a considerat că acest lucru este total nepotrivit.

"Managerul implicat și-a dat ulterior demisia din funcție și nu a lucrat în întregime preavizul său."

Declarația a adăugat că atunci când femeia a depus o plângere la angajatorul ei, acesta nu a recunoscut-o timp de zece zile.

"Când s-a aflat rezultatul apelului, angajatorul ei și-a exprimat îngrijorarea cu privire la comportamentul ei la locul de muncă. Aceștia au susținut că ea s-a îmbrăcat și s-a comportat într-un mod provocator, lucru pe care ea îl neagă vehement.

Femeia a fost șocată și extrem de afectată de faptul că această scrisoare conținea alte atacuri la adresa caracterului ei. Ea a simțit că este vorba de o hărțuire suplimentară și că firma o învinovățea pentru ceea ce s-a întâmplat.”

 

Femeile, mai puțin respectate la locul de muncă decât bărbații

 

Reacționând la soluționarea cazului, comisarul-șef Geraldine McGahey a declarat:

"Este ceva foarte greșit la un loc de muncă în care acest tip de comportament este acceptabil. Acest caz demonstrează o cultură toxică de tip laddish, care arată puțin respect pentru colegele de sex feminin.

Această tânără femeie a simțit că nu are altă opțiune decât să demisioneze. Ea nu a simțit că angajatorul ei o trata ca pe o victimă a hărțuirii sexuale, ci mai degrabă o trata ca pe o scandalagioaică.

Și-a pierdut încrederea că vreuna dintre acțiunile angajatorului său era în interesul ei sau că acesta i-a luat vreodată în serios îngrijorările. Ancheta a făcut-o să se simtă mai degrabă ca un făptaș decât ca o victimă.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel