Deputatul PSD, acuzat ca a amenințat și înjurat un polițist: „Îmi cer public scuze”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Deputatul PSD Ilie Rotaru, acuzat că a amenințat și înjurat un polițist, după ce parcase mașina neregulamentar, a spus, marți, că își cere public scuze și dă asigurări că nu a jignit și nu s-a folosit de calitatea de parlamentar, iar în privința incidentului creat, va respecta decizia Poliției.

„Îmi cer scuze pentru incidentul de la aeroportul Suceava. Vă asigur că nu am jignit și nu mi-am folosit calitatea de parlamentar! Îmi cer public, scuze! Am greșit că am staționat într-o zonă interzisă și nu am respectat de îndată, indicațiile domnului polițist", scrie Ilie Rotaru, pe pagina sa de Facebook.

Acesta povestește că incidentul a avut loc în seara de 31 decembrie, la aeroportul din Suceava, când îl aștepta pe fratele său, care a venit din Italia pentru a-și vedea tatăl grav bolnav.

Citește și Un deputat PSD ameninţă un poliţist: „Te dezbrac în c**ul gol, am eu grijă de tine" (VIDEO)

„Nu eram deloc într-o stare bună. Din acest motiv, am plecat de acasă în grabă, mi-am uitat actele și nu mi-am dat seama că am parcat într-un loc interzis, pentru că mai erau și alte autoturisme parcate. Am staționat aproximativ 5 minute. Nu îmi stă în caracter să folosesc injurii sau jigniri, indiferent de situație și de interlocutor. Niciodată nu mi-am folosit calitatea de parlamentar pentru a obține vreun beneficiu", mai spune deputatul PSD.

 

„Realitatea a fost distorsionată"

 

Acesta afirmă că „realitatea a fost distorsionată", dar admite că este vinovat pentru că nu a avut actele la el și a parcat într-un loc nepermis.

Ilie Rotarul afirmă că va respecta decizia pe care Poliția Suceava o va lua în cazul său.

 

Bogdan Bănică: „Conducătorul auto începe cocălăreala”

 

Preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică, susține că deputatul PSD Răzvan Rotaru a amenințat și înjurat un polițist, după ce își parcase mașina neregulamentar.

Bogdan Bănică precizează pe Facebook că filmarea pe care a postat-o este făcută în 31 decembrie 2019, seara: „Când mai toţi românii întindeau mesele şi pregăteau şampaniile, colegul meu era la datorie, în Aeroportul Suceava. Asigura măsuri de defluire a traficului în parcarea aeroportului pentru a ajunge fiecare cât mai repede acasă. Observă un autoturism parcat neregulamentar şi i se adresează şoferului: Pe principiul, conducătorul auto începe cocălăreala. Ce nu e prins în filmare e că i se solicită documentele de identitate, la care, surpriză:şi îi flutură poliţistului un carton cu poză ştampilată".

 

„Ca să fii un cocalar veritabil nu e suficient să ai lanţ de aur la gât”

 

Preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR Decus își continuă postarea cu câteva ironii la adresa deputatului Rotaru: „ca să fii un cocalar veritabil nu e suficient să ai lanţ de aur la gât şi să te cerţi cu un poliţist ce îşi face meseria. Îţi mai trebuie pantofi albi, ghiul pe deş't, şapcă firmată şi geacă de piele cu ţinte. E drept, poate le aveai în portbagaj, nu cunosc...Şi nici măcar nu mă interesează culoarea politică a partidului roşu din care faci parte, aici vorbim despre respectarea legii pentru că, nu-i aşa, dura lex sed lex. Pentru fiştecine.‼️ Dar cum mata nu eşti fiştecine, Rotarule, ci ditamai deputatul, o poţi ignora şi încălca. Că aşa e la noi, în orice altă ţară fără WC în curte erai încătuşat cu mâinile la spate, muşcând din bordură şi călcat cu bocancul exact pe gropiţă. Tu vrei dreptate şi egalitate, dar nu pentru căţei".

Citește și Reacţia poliţiştilor din SNPR privind deputatul PSD care jigneşte un agent: "Conducătorul auto începe cocălăreala"

Potrivit postării, în filmare nu apare o scenă, însă se probează cu martori, potrivit căreia deputatul i-a spus poliţistului: „ajung eu la Bucureşti şi te dezbrac în (...) gol, am eu grijă de tine", după care îl înjură.

Bogdan Bănică adaugă că pentru ameninţare sau ultraj deputatul va avea o plângere penală, în timp ce pentru oprire neregulamentară, nerespectarea indicaţiilor poliţistului, neînmânarea documentelor pentru control şi tulburarea ordinii şi liniştii publice are o amendă de 2.240 lei și permisul suspendat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel