Departamentului de Stat al SUA: Asupra presei independente din România s-au făcut presiuni

StiriDiaspora Team / 16 mar 2019, 21:49 Salveaza PDF Comentarii

Departamentul de Stat al SUA a publicat Raportul de ţară privind respectarea drepturilor omului în România în anul 2018. Potrivit acestuia, asupra presei independente s-au făcut presiuni în 2018, amintind de cazul Rise Project.

Nici mitingul din 10 august nu a fost uitat de Departamentul de Stat al SUA.

”În timp ce presa independentă a fost activă și a exprimat o varietate largă de opinii fără restricții evidente, politicieni sau persoane apropiate de aceștia sau de grupuri politice au patronat sau au controlat indirect numeroase organisme media la nivel național și local.Știrile și pozițiile editoriale ale acestora au reflectat în mod frecvent viziunea proprietarilor și și-au țintit mesajele critice asupra oponenților sau asupra altor organizații media.

Protestele din 10 august din București au criticat dur acțiunea guvernului în ceea ce privește combaterea corupției. Potrivit unor avertizori și unor rapoarte independente, mass-media proguvernamentale au jucat un rol important în diseminarea informațiilor false în timpul demonstrațiilor. Reprezentanții partidului de guvernământ au pretins că protestele din 10 august au fost sponsorizate din afara țării și că s-a urmărit o lovitură de stat. Nu au prezentat probe pentru aceste declarații”, se arată în Raportul Departamentuluid e Stat, potrivit g4media.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy