Declarat mort din greșeală și dus la morgă într-un sac: Legiștii s-au speriat când au văzut că mișcă. Imagini virale

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un vârstnic din Shanghai a fost declarat mort din greșeală și dus la morgă într-un sac. Este cel mai recent semn de disfuncționalitate în orașul afectat de COVID, unde milioane de oameni sunt în izolare forțată. Imaginile au devenit virale.

Imaginile filmate de un martor arată momentul în care mai mulți muncitori îmbrăcați din cap până în picioare în echipamente de protecție se sperie în momentul în care își dau seama că bărbatul este încă în viață.

Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare chinezești, stârnind indignare.

Înregistrarea arată cum capul bărbatului - aflat într-un azil de bătrâni - iese din sacul mortuar în timp ce muncitorii îl ridică dintr-un vehicul.

Persoana care filmează videoclipul, aparent dintr-o clădire din apropiere, spune: „Căminul de bătrâni este un adevărat dezastru. Au trimis o persoană în viață pe un dric și au spus că este moartă. Personalul firmei de pompe funebre a spus că încă se mișcă ... Este iresponsabil, cu adevărat iresponsabil", notează CNN.

Declarat mort din greșeală și dus la morgă într-un sac

 

Mulți și-au exprimat neîncrederea pe platforma chineză Weibo - asemănătoare Twitter -, că o astfel de greșeală gravă s-a putut întâmpla, cu atât mai mult în Shanghai, mult timp considerat cel mai progresist și modern oraș din China. Mulți au subliniat că bărbatul ar fi putut fi îngropat sau incinerat dacă nu ar fi fost descoperit în viață.

Guvernul local a reacționat luni la incident, spunând că bătrânul se află acum într-o stare stabilă. Trei oficiali au fost înlăturați de la biroul de afaceri civile și de la biroul de dezvoltare socială al districtului, iar șeful azilului de bătrâni a fost, de asemenea, înlăturat. Autoritățile au retras, de asemenea, autorizația unui medic implicat și care este acum sub investigație, potrivit publicației de stat Global Times.

Shanghaiul se luptă cu un focar de COVID de la începutul lunii martie, iar din 31 martie este sub izolare tot orașul. Timp de câteva săptămâni, lockdown-ul a interzis aproape tuturor celor 25 de milioane de locuitori să își părăsească locuințele, ceea ce a provocat un haos, mulți plângându-se că nu au avut acces la bunuri de bază, cum ar fi alimente, apă, produse de sănătate și chiar asistență medicală pentru urgențe care nu sunt legate de COVID.

Săptămâna trecută, autoritățile au declarat că unele cartiere ar putea începe să atenueze măsurile de izolare dacă nu au raportat niciun caz în ultimele două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel