DECIZIE fără precedent. DIICOT își suspendă activitatea

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

DIICOT își suspendă activitatea până pe 8 martie, timp de 4 ore în fiecare zi. Decizia, una fără precedent, vine ca urmare a ordonanței care modifică legile justiției.

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a decis, cu 221 de voturi din 231 de procurori, să suspende activitatea zilnic, între orele 8.00 și 12.00, de mâine și până pe 8 martie.

În acest interval de timp vor fi soluţionate doar urgenţele, respectiv cauzele cu arestaţi sau alte situaţii operative ce nu suportă amânare, arată un comunicat al instituției.

Procurorii DIICOT solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea OUG 7/2019, subliniind că efectele juridice şi impactul acestei ordonanţe "pot periclita grav funcţionarea Ministerului Public, a sistemului de justiţie în ansamblul sau, dar şi independenta procurorilor".

De asemenea, punctul de vedere al procurorilor DIICOT va fi trimis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Parchete și instanțe din mai multe județe ale țării au protestat încă de săptămâna trecută și au anunțat că își vor suspenda activitatea, în semn de protest față de OUG 7. Magistrații cer abrograrea ordonanței.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel