Decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență: Masca redevine OBLIGATORIE în aer liber

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Azi, prin decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-a decis ca masca să redevină obligatorie, în aer liber.

În ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-au prelungit măsurile deja existente și s-a decis o nouă măsură: obligativitatea purtării măștii de protecție, în aer liber, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ. 

Această măsură a fost luată și anul trecut. Dar, la vremea respectivă masca era obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ. 

”Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021", prevede hotărârea.

Potrivit acesteia, la nivelul Municipiului Bucureşti, rata de incidenţă cumulată la 14 zile este de 1,21 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori. 

La această decizie au fost luate în calcul numărul de noi cazuri, care au crescut în ultimele săptămâni. Ieri am avut peste 2.000 de cazuri.

Epidemiologii apreciază că dacă se păstrează acest trend, la mijlocul lunii octombrie putem ajunge la peste 8.500 de cazuri pe zi. 

 

Noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore

 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 289 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 34.792 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 07.09.2021 (10:00) – 08.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 30 de decese (15 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 30 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 ani.

27 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități. Sunt raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, ambele produse în luna august 2021, în județele Hunedoara și Timiș. În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 28 de decese.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel