"Decât slugă în țara ta, mai bine slugă la străini". Recomandări șocante primite de un român care se gândește să revină din străinătate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Unii dintre românii care au plecat să lucreze în străinătate își fac planuri să revină în țară, însă nu mai au contact cu realitățile „pieței“ unde îți desfășoară activitatea. Este cazul unui român care a lucrat în construcții în diaspora și care e gândește să revină acasă, dar nu poate să nu se întrebe dacă va câștiga suficient cât să se descurce. 

"Vin cu o întrebare, curând vrem să revenim în țară, cum vă descurcați cei care ați făcut pasul? Lucrez în construcții", este dilema unui român, expusă pe grupul Construcții case și amenajări interioare și exterioare, de pe Facebook. 

Acesta vrea să își facă o idee dacă revenirea acasă este su nu rentabilă. Iar răspunsurile la întrebarea sa nu au întârziat să apară. Unii  dintre cei care au fost în situația sa îl încurajează, în timp ce alții îl sfătuiesc să rămână pe meleaguri străine.

"Vino, stai 6 luni, 1 an, dacă ești meseriaș îți faci o idee și pe urmă alegi".

Recomandări șocante primite de un român care se gândește să revină din străinătate

 

"Îți dau un sfat, rămâi acolo, decât slugă în țara ta, mai bine slugă la străini, îmi este rușine că sunt român".

"Ne-am întors de patru ani în România. Este enorm de mult de lucru, mai ales în domeniul construcțiilor. Dacă vrei și știi să lucrezi câștigi ca și în străinătate, deosebirea e că ești ACASĂ".

"Fă cum crezi că e mai bine pentru tine și familia ta, eu nu aș pleca din România, mie îmi place aici, nu e ușor, dar dacă ești harnic nu mori de foame, nici nu duci grija zilei de mâine", sunt câteva dintre sfaturile pe care acesta le-a primit în comentarii, culese de Ziare.com.

"Nu sunt de meserie, dar garantez că este lipsă mare de meseriași și sunt convins că se câștigă bine".

"Decât slugă în țara ta, mai bine slugă la străini".

 

"Stai unde ești, am încercat eu din septembrie 2022 până în decembrie, după 12 ani de lucru afară, nu se merită. Decât sclav la mine-n țară, mai bine muncesc afară!"

"Contează foarte mult în ce colț al țării te întorci.

Cu siguranță în zona Clujului găsești de lucru dacă ești serios, iar recomandările te vor ridica sau te vor exclude de pe piață. Ca venituri tind să cred că vei fi peste ceea ce câștigi în străinătate".

"Dacă vrei, poți și e la fel ca afară. Sunt în țară de 2 ani și e de muncă, depinde cum te-ai obișnuit. Am stat 23 de ani în Italia, am plecat de la 3000 plus euro pe luna. Dacă ai casa ta și te mulțumești să trăiești normal lângă familie e ok. Nu o să te îmbogățești, dar ești acasă". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel