Dăncilă - Timmermans, acord pe MCV. Dăncilă: Este DISCRIMINATORIU

Andreea Cosma |
Data publicării:

"Într-adevăr, am avut două întâlniri foarte importante, prima întâlnire cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans - am abordat problema MCV-ului, am hotărât de comun acord să înfiinţăm o comisie care să analizeze punct cu punct, o comisie formată din experţi din Guvernul României, experţi de la Bruxelles, astfel încât să facem paşi importanţi, pentru că, aşa cum ştiţi, noi ne dorim ridicarea MCV-ului",a declarat Viorica Dăncilă, joi, la România TV.

Dăncilă susţine că toate detaliile legate de această comisie vor fi puse la punct în cadrul vizitei pe care o va avea Frans Timmermans luni, la Bucureşti. 

 

"MCV-ul este discriminatoriu"

 

"Considerăm că MCV-ul este discriminiatoriu, pentru că numai România şi Bulgaria sunt supuse acestui Mecanism de Cooperare şi Verificare şi considerăm că atât obligaţiile, cât şi oportunităţile trebuie să aibă un caracter egal pentru toate statele membre. Deci, am convenit acest lucru, am convenit să discutăm în cadrul vizitei pe care Frans Timmermans o face luni în România să discutăm concret (...) şi să vedem cum vom face primii paşi în această direcţie", a declarat Viorica Dăncilă, joi, la România Tv.

 

"Am văzut că sunt completuri alese în mod ilegal"


Dăncilă a fost întrebată dacă în cadrul întrevederii cu oficialul CE a vorbit şi despre în România se redeschid dosare ca urmare a unor decizii ale CCR privind faptul că judecătorii nu au fost aleşi aşa cum ar fi trebuit în completurile de judecată. 

"Am văzut că sunt aceste completuri de 5 care au fost alese, judecătorii au fost selecţionaţi în mod ilegal. (...) Am discutat încă de data trecută cu Frans Timmermans, vom continua discuţiile în România, i-am explicat faptul că pentru mine, ca prim-ministru, este foarte important să respectăm statul de drept, să avem independenţa justiţiei, să luptăm împotriva corupţiei, dar, în egală măsură, pentru mine este important ca drepturile cetăţenilor să fie respectate, iar în România fiecare cetăţean trebuie să aibă dreptul la un proces corect", a afirmat Dăncilă.

 

"Brexit. România, pregătită pentru orice scenariu"


Prim-ministrul s-a referit şi la întrevederea pe care a avut-o cu Michel Branier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit.

"Am vorbit despre Brexit, am văzut stadiul în care ne aflăm, într-adevăr, există foarte multă incertitudine. Este important ce se va întâmpla pe data de 12 în Camera Comunelor, este important votul care se va da acolo, dar toate statele membre - şi apreciez foarte mult modul în care a coordonat, modul în care a gestionat Michel Barnier - sunt de acord asupra faptului că nu trebuie deschis acordul. Chiar dacă vor fi negocieri din punct de vedere politic, pot exista discuţii, dar nu se va deschide acordul", a spus Dăncilă la România TV.

Premierul a adăugat că România este pregătită pentru orice scenariu şi va coopera foarte bine cu negociatorul-şef al UE pentru Brexit.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel