Dăncilă s-a TEMUT să vină în fața românilor, la Ziua Marinei. Mesaj de la DISTANȚĂ

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Viorica Dăncilă s-a temut să vină astăzi la Ziua Marinei, în fața românilor. Ea a transmis, astăzi, un mesaj de la distanță, cu prilejul Zilei Marinei, afirmând că Armata Română se află într-o perioadă de ample transformări pentru a deveni o instituție modernă și credibilă. Premierul le-a mulțumit marinarilor pentru consecvența, puterea de muncă și curajul de care dau dovadă.

Reprezentanții PSD au mai fost huiduiți de-a lungul timpului la Ziua Marinei, astfel că premierul Viorica Dăncilă a evitat să se adreseze românilor și a declinat invitația, deși totul se desfășura în fieful unui primar PSD, Decebal Făgădău. 

„Astăzi, cu prilejul prăznuirii Adormirii Sfintei Fecioare Maria, protectoarea marinarilor, ne amintim de eroii marinari căzuți la datorie, ale căror nume stau scrise pe -Crucea marinarilor-, monument amplasat pe faleza din Constanța, aproape de marea pe care au iubit-o atât de mult. (...) Ne aflăm într-o perioadă de ample transformări ale Armatei României. Alocarea, pentru cel de-al treilea an consecutiv, a două procente din PIB pentru Apărare a permis lansarea unui ambițios program de achiziții pentru înzestrarea cu tehnică modernă. Modernizarea Forțelor Navale reprezintă o preocupare a Guvernului României, pentru transformarea Armatei României într-o instituție modernă, puternică, credibilă și capabilă să-și îndeplinească misiunile în plan național sau aliat. În acest context, reafirm întreg sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forțe navale militare care să susțină și să protejeze și mai bine interesele naționale în plan regional sau internațional", a transmis Viorica Dăncilă, într-un comunicat de presă.

Șeful Executivului a afirmat că implicarea marinarilor români în exercițiile internaționale fac cinste țării.

„Ziua Marinei Române, 15 august, este o sărbătoare cu semnificație deosebită atât pentru marinarii militari și civili, constructorii navali şi lucrătorii portuari, cât și pentru întreaga Românie. (...) Îi salutăm cu prețuire pe veteranii marinari, a căror experiență reprezintă fundamentul succeselor generației actuale, dar și o sursă de inspirație pentru elevii și studenții care se pregătesc pentru o carieră în domeniu. Le mulțumim marinarilor care ne reprezintă în misiunile interne și internaționale, manifestând loialitate şi respect faţă de tricolor, oriunde s-ar afla, promovând prestigiul României în lume. Implicarea marinarilor români în numeroase exerciții internaționale (Sea Shield, Sea Breeze sau Saber Guardian) și participarea la marșuri de instrucție în Marea Neagră și Marea Mediterană fac cinste României și sunt apreciate de aliații noștri", a adăugat Dăncilă.

În încheiere, premierul le-a mulțumit marinarilor pentru curajul și puterea de muncă de care dau dovadă și le urează, totodată, la mulți ani romînilor care își sărbătoresc numele, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel