Dăncilă, nemulțumită că AEP le-a permis alegătorilor să voteze pentru finala prezidențialelor. Orban: „PSD putea schimba legea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a reacționat, după ce Viorica Dăncilă a contestat faptul că Autoritatea Electorală Permanentă a trimis, pentru votul din corespondență, buletine cu ambele tururi de scrutin, punându-i pe alegători în situația de a opta pentru un candidat din finala prezidențialelor, fără știe rezultatul primului tur de scrutin.

Actualul șef al Guvernului i-a amintit predecesoarei sale că PSD „avea majoritate parlamentară", motiv pentru care ar fi putut modifica legislația în vigoare dacă dorea acest lucru.

„Am auzit că PSD contestă această procedura, dar PSD dacă ar fi dorit - avea majoritate parlamentară, trebuia să asigure o prevedere legală mult mult mai clară, s-au trezit acum. (...) Dl. Aurescu a solicitat președintelui BEC din străinătate să soluționeze cu celeritate organizarea secțiilor de votare astfel încât toți românii să-și exercite dreptul de vot", a subliniat Ludovic Orban, potrivit B1.ro.

Declarația sa vine în contextul în care fostul premier al României Viorica Dăncilă a reclamat măsura AEP, pentru faptul că alegătorii, care au optat pentru votul în corespondență, sunt puși în situația de a-și alege preferatul din finala alegerilor prezidențiale, deși la momentul la care o fac aceasta este încă necunoscută.

„Nu este un lucru normal, nu știm cine va intra în turul doi, deci eu cred că trebuie dat dovadă de mai multă transparență și cred că să trimiți două buletine odată cu toți candidații, și pentru turul I și pentru turul II, nu este un lucru bun", a spus Viorica Dăncilă, potrivit aceleiași surse.

Aproximativ 2.000 de cetățeni români din străinătate au votat deja la turul al doilea al alegerilor prezidențiale din acest an. Asta deși deocamdată nu se știe cine sunt cei doi candidați care se vor intra în al doilea tur de scrutin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel