Dăncilă: "Mi-aţi făcut inima să vibreze de emoţie"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cântecele, dansul popular, portul naţional, obiceiurile şi tradiţiile din fiecare regiune a României reprezintă, de fapt, diversitatea din cadrul marii unităţi a Uniunii Europene, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, miercuri, la Palatul Victoria. 

Dăncilă a fost prezentă la evenimentul de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor populare din ariile naturale protejate, desfăşurat sub egida "Patriot Pro Patrimoniu" şi organizat de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate. 

"După o zi foarte plină, voi mi-aţi făcut cel mai frumos dar, mi-aţi făcut inima să vibreze de emoţie, dar în acelaşi timp şi de mândrie. Aţi arătat astăzi că, indiferent de zona de unde veniţi, aveţi în suflet aceleaşi cântece frumoase, arătaţi că sunteţi buni români prin cântecele patriotice pe care le-aţi interpretat, arătaţi că purtaţi cu mândrie portul nostru naţional, indiferent de zonă, că păstraţi cântecele, dansul nostru popular, obiceiurile şi tradiţiile. Este un lucru minunat pe care mi-aş dori să-l duceţi mai departe pentru că aceasta, de fapt, este diversitatea din cadrul marii unităţi a Uniunii Europene. Sunt foarte mândră de voi şi cred cu tărie că puteţi fi un exemplu despre ceea ce înseamnă cu adevărat a fi bun român", a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul recitalurilor susţinute de ansambluri folclorice din câteva regiuni ale ţării, compuse îndeosebi din adolescenţi şi copii. 

Citește și: Viorica Dăncilă, lovește din nou. O nouă GAFĂ marca primul ministru al României

Cărţi şi dulciuri, oferite din partea Executivului

Premierul le-a oferit celor care au adus folclorul şi tradiţiile populare în sediul Guvernului un cadou din partea Executivului, constând în cărţi şi dulciuri. "Vă doresc ca, de Crăciun, lângă pomul vostru de Crăciun să primiţi darurile pe care vi le doriţi, dar înainte, ştiind cât de talentaţi sunteţi, cât de mult aţi muncit, cât suflet aţi pus în ceea ce faceţi, Moş Crăciun v-a adus darurile la noi, aici, la Palatul Victoria. (...) Sunt foarte mândră de voi şi sper ca şi la anul şi peste mai mulţi ani să văd acelaşi entuziasm şi aceeaşi dorinţă de a păstra tot ceea ce este românesc în sufletul vostru. La mulţi ani şi sărbători fericite!", a mai spus Dăncilă.

În cadrul evenimentului au fost prezente cu colinde, dansuri, jocuri populare şi cântece patriotice ansamblurile "Ziene Sânziene" din Hunedoara, "Florile Teleormanului" din Teleorman, "Cordăreanca" din Botoşani şi copiii de la seminarul teologic ortodox "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel